"Pogrešam Anglijo in moja naslednja služba bo zagotovo tam. Imam še nekaj neporavnanih računov,“ je medijem priznal Mourinho. "To je bilo najlepše poglavje v moji karieri.in mislim, da si tudi Angleži želijo, da se vrnem.“

Portugalec je v preteklosti treniral Chelsea in z njim dvakrat osvojil naslov angleških prvakov, nato pa leta 2008 odšel k milanskemu Interju, kjer se je lani okitil z naslov državnega in pokalnega prvaka, veselil pa se je tudi lovorike v nogometni ligi prvakov.

Klubov, ki si želijo zagotoviti Portugalčeve usluge ni malo, najbolj zagreti pa so pri Chelseaju, obeh nogometnih velikanih iz Manchestra ter pri Tottenhamu. "Moj čas v Chelseaju je bil neverjeten. Jaz in moja družina smo se takrat imeli zelo lepo. Spoznali smo veliko prijateljev, s katerimi smo še vedno v stikih,“ je priznal 48-letnik, ki pa zaradi tega še ne namerava oditi iz španske prestolnice.

"Pri Realu me pogodba veže še tri leta. Je največji, a tudi najtežavnejši klub na svetu. Službo so mi ponudili kar trikrat in nikakor jih nisem mogel zavrniti, izziv sem moral sprejeti,“ je za konec dejal nogometni strateg.