Strel je s svojimi dosežki, s katerimi je plaval po robu človeške zmogljivosti, požel veliko zanimanje javnosti tako doma kot v tujini. Njegovi največji dosežki so prav gotovo plavanje po Donavi, Misisipiju, po kitajski reki Jangce, še zlasti pa je bil odmeven zadnjih podvig, ko je leta 2007 preplaval Amazonko. Ekstremen podvig je bil ovekovečen tudi na velikih platnih z dokumentarnim filmom Big River Man (Mož, ki je premagal Amazonko), ki je prejel veliko pozitivnih odzivov kritikov. Dokumentarec o Strelovem osvajanju Amazonke pa je bil tudi hit prestižnega festivala Sundance.

Amazonka očitno ni bila zenit Strelovih skrajnih podvigov, s katerimi je vedno znova prestavljal mejnike človekovih zmogljivosti. Čeprav je po preplavani Amazonki rekel: "nikoli več", pa se je vseeno odločil, da bo znova poskusil premakniti meje mogočega.

Strel je februarja sklenil pogodbo s produkcijsko hišo, ki dela televizijske resničnostne šove za Discovery Channel. Dolenjec iz Mokronoga bo tako zvezdnik šova z naslovom "The Real Superhumans" (Resnični nadljudje), ki ga bodo predvidoma avgusta najprej predvajali na mreži History, nato pa še na Discoveryju onstran velike luže, na tej strani Atlantika pa bi ga lahko videli v začetku prihodnjega leta.

S tem pa se Strelova nova televizijska kariera še ne bo končala. Podpisal je namreč tudi pogodbo s televizijsko mrežo National Geographic za oddajo, s katero bodo Strela skušali predstaviti kot znanstveni fenomen. Strel bo tako del znanstveno-raziskovalnega projekta in podvržen številnim raziskavam njegovega življenjskega sloga, genetskega zapisa, telo mu bodo podrobno pregledali z magnetno resonanco ... Vse z namenom poiskati odgovor na vprašanje, zakaj so mu uspeli dosežki, ki so mnogim pred njim spodleteli.

Strel je danes skupaj s sinom Borutom velikopotezne načrte predstavil slovenski javnosti. Onstran Atlantika bo odpotoval 27. aprila. "Reke Kolorado do zdaj še nihče ni preplaval, razen mrzle vode, na plavalce prežijo nevarnosti v obliki brzic, zato bo šlo za edinstven podvig, ki se ga ne bi nikoli lotil, če ne bi bilo ponudbe britanskih producentov," je med drugim povedal Strel, ki bo v več odsekih skušal preplavati nekaj več kot 50 kilometrov nevarne reke.

V reki bo plaval s plavalno kapo, rokavicami in plavutkami, en del pa tudi brez plavalne obleke. Snemalna ekipa ga bo spremljala z rafti in iz zraka. To pa ne bo zadnji projekt. Maja prihodnje leto načrtuje plavati v okviru 75. obletnice mosta Golden Gate v San Francisu, potem bo sledilo 1000 km po reki Mackenzie, želi pa tudi kot drugi človek v zgodovini plavati od Farallonskih otokov do San Francisca. Projekt ni od muh, pravi Strel. Te vode so zelo hladne in nevarne zaradi prisotnosti najbolj zloglasnega gospodarja morskih globin - belega morskega volka. Če bo šlo vse po načrtih, pa bo nato pozimi 2013 poskusil postaviti nov svetovni rekord v plavanju v Severnem ledenem morju, na Severnem tečaju.

S Strelom so po uspehu dokumentarca Mož, ki je premagal Amazonko, že stopili v stik filmski agenti in scenaristi iz Hollywooda, ki bi želeli posneti igrani film po Strelovi življenjski zgodbi.