S Tonetom Kosmačem (2,16:23) sta kot šesti in sedmi v cilju tekla časovno normo za nastop na svetovnem prvenstvu v Deaguju v Južni Koreji in nemara tudi normo za olimpijske igre v Londonu. Norme bodo znane šele 15. aprila, običajno pa je olimpijska norma B enaka tej mednarodni normi za svetovno prvenstvo. Oba najboljša maratonca sta v zelo kratkem obdobju, potem ko sta lani novembra v Torinu že tekla pod 2,18:00, maratonski dosežek še nadgradila. "Po današnjem maratonu sem še bolj prepričan, da smo maratonci sposobni še več. Še so bile rezerve. Roman naju je moral kar malce brzdati. Glavni cilj je bila norma in ne naskok na 2,15, kar sva že imela v nogah," je kar v imenu obeh opisoval zgovorni Kobe.

Kobe in Kosmač sta po vnaprej pripravljeni Kejžarjevi taktiki prvih deset kilometrov obrnila v 31:28, maratonsko polovičko v 1,07:12, na tridesetem kilometru (1,36:11) pa sta imela še debelo minuto rezerve. "Vseskozi sva tekla skupaj. Do 23. kilometra nama je v vetru največ pomagal brazilski maratonec, ki se naju je hotel znebiti, a sva mu z lahkoto sledila. Tako je bil kar najin narekovalec ritma in rezalec vetra. Potem sva se izmenjavala v vodstvu, Tone pa je opravil več dela. Zmenila sva se, da skupaj pritečeva v cilj. Proti cilju pa sva lovila afriškega tekača in Roman naju je spodbudil, da ga morava prehiteti, češ da gre tudi za nekaj denarja. Moje opravičilo Tonetu gre pač na račun tega," se je na koncu, potem ko sta Kenijca prehitela za nekaj metrov, še opravičeval Novomeščan.

Strateg Roman Kejžar je maratonca spremljal na kolesu. "Seveda sem izredno zadovoljen, kar sta pokazala. Odlično opravljeno. Pogoji so bili daleč od idealnih, kot smo jih pričakovali. Oba sta izvlekla najboljše. Veter je kar precej krojil čase, delno tudi vročina. Začeli smo v kilometrskem ritmu, s katerim bi v prvem delu pritekli nekaj časovne zaloge. Vse je šlo po načrtu. Na koncu je ritem malo padel, a ne bistveno," je tek opisal strateg Kejžar. Daneja Grandovec in Robert Kotnik, tretji maratonec "4K slovenskega maratonskega tima", sta še pred polovico maratonske trase odstopila in moči prihranila za naslednji maraton. "Prva kilometra, tudi z ritmom pod 3:00 minute na kilometer, sta bila malce prehitra. Ritem okoli 3:11 bi zmogel, tako pa sem ostal sam, s prepočasnimi italijanskimi tekači si nisem mogel pomagati, da bi se približal osebnemu rekordu, zato sem pri 17 kilometrih odstopil," je opisal Kotnik.