Današnji uspeh je za 26-letnega Škofjeločana še tretja kolajna v treh nastopih - na uvodni tekmi svetovnega pokala sezone v Cottbusu je bil tretji, v Parizu pa prav tako drugi.

Čeprav tokrat finalna sestava res ni bila blesteča in je Bertoncelj v vaji naredil polno manjših napak, pa je po več kot tednu dni spet izvajal težjo različico z izhodiščno vrednostjo 16,500 točke in vanjo vključil tudi prvino sohn, ki je zaradi poškodovanega zapestja nekaj časa ni mogel delati. Z zapestjem je ta čas solidno, a kot sam pravi, bo pravi pokazatelj šele jutrišnji dan, ko ne bo vzel protibolečinskih tablet.

"Danes nisem naredil ničesar lepega, a vesel sem, da sem se odločil za težjo vajo in jo brez večje napake nekako 'izvlekel' do konca. Res sem jo spackal, bil sem nekako ves popuščen in napakice so se hitro nabirale do konca, a za konec sem naredil lep seskok in brez velike napake sklenil nastop, kar je najpomembneje. Zato sem lahko zelo zadovoljen," je uvodoma za STA povedal Bertoncelj, ki se je šele tik pred zdajci odločil, da bo v sestavo vključil tudi sohna. Pri tej prvini so namreč bolečine poškodovanega zapestja zelo izrazite.

"Za nastop s težjo vajo in sohnom se se odločil zato, ker bi imel sicer na evropskem prvenstvu gotovo slab občutek, če ne bi vsaj poskusil težjega nastopa, tako da sem vesel, da mi je solidno uspel. Pozitivna točka vsega skupaj je, da sem, čeprav slabo, naredil težjo vajo. To je zelo spodbudno. Bila je dovolj dobra za drugo mesto, morda tudi dovolj dobra za kvalifikacije evropskega prvenstva, a za kakšno vrhunsko uvrstitev v finalu prvenstva stare celine pa po mojem ne bi bila dovolj," je bil iskren telovadec Narodnega doma, ki ga zapestje še vedno boli: "Ne vem povsem dobro, kako resna je poškodba, saj me boli ves čas, tudi ko jemljem protibolečinske tablete. Pravi pokazatelj bo šele jutrišnji dan, ko ne bom vzel tablet, in upam, da se ni poškodba po današnjem nastopu še bolj razbolela."

Kljub ne povsem posrečenemu nastopu pa bo šel Bertoncelj na EP, kjer bo lovil svojo drugo kolajno, z dobrimi občutki: "To je najpomembneje. Čeprav več kot teden dni nisem delal težje vaje, mi jo je uspelo narediti, in menim, da je bila tekma v Katarju dobra generalka za evropsko prvenstvo."

Bertoncelj, ki se je edini v slovenski gimnastični ekipi odločil za nastop na svetovnem pokalu v Katarju, kjer je lahko še zadnjič preizkusil pripravljenost na najvišji ravni pred bližnjim evropskim prvenstvom v Berlinu (6. - 10.), bo imel zdaj dan počitka, nato pa se bo slovenski gimnastični ekipi pridružil kar na prizorišču EP, kamor bo pripotoval neposredno iz Katarja.