"Po dolgem času sem spet nastopil s težjo vajo. S takšno sem bil na prvenstvu stare celine v Milanu drugi, a tudi tokrat mi ni uspela tako lepo kot mojemu največjemu evropskemu tekmecu Cucheratu. A zadovoljen sem, saj sem naredil res brezhibno vajo, a žal z velikimi težavami pri seskoku. Mislim, da se mi dodatno tveganje pri izvedbi težje vaje ni poplačalo, saj mi je na koncu zmanjkalo moči in sem naredil res obupen seskok. Že zaradi prihajajočega evropskega prvenstva je zelo pomembno, da sem nastopil s težjo vajo. Nisem taktiziral. Tudi če bi vsi moji tekmeci slabo nastopili, bi sam še vseeno poskusil s težjo," je zadovoljen razlagal Mitja Petkovšek.

V sobotnih finalih je Sašo Bertoncelj, ki je v Cottbusu na konju z ročaji branil lansko zmago, sestavo iz kvalifikacij, kjer je bil drugi, še otežil na 16,5 točke, a je imel nekaj težav z izvedbo in je s 15,050 zasedel tretje mesto. Prepričljivo zmago je slavil svetovni prvak iz Londona 2009 Kitajec Zhang Hongtao (16,100 točke). Bertonclju so pri finalni izvedbi dvakrat ušle noge in med vajo se je tudi dotaknil konja, tako da je precej izgubil pri izvedbi, a kljub temu na uvodni tekmi gimnastičnega svetovnega pokala v sezoni 2011 končal na stopničkah.

"Glede na to, kako slabo sem se počutil in kako še na ogrevanju nisem bil sposoben telovaditi, je bilo odlično. To, kar je bilo videti v dvorani, je bilo največ, kar sem lahko naredil. Zato sem povsem zadovoljen," je svoj nastop ocenil Sašo Bertoncelj ter nadaljeval: "Nisem popustil nog med vajo, temveč sem z vso silo butnil v konja in sem moral sprostiti noge, da sem se lahko zadržal na orodju. V bistvu sem se povsem ustavil med sestavo in po nastopu sem trenerju v šali dejal, da sem se ustavil zato, da so me fotografi lažje slikali."

To je dobra novica, saj ga že naslednji teden čaka nastop na svetovnem pokalu A-kategorije v Parizu, kamor je povabljenih le po 12 najboljših telovadcev sveta na orodje.

Rok Klavora je v kvalifikacijah na parterju prejel peto oceno, finalni nastop pa je bil dober do zadnje diagonale in z oceno 13,875 točke zasedel osmo mesto. Zmago je slavil svetovni prvak Grk Elefterios Kosmidis (15,525). "Z nastopom na prvem svetovnem pokalu sezone sem kar zadovoljen. Škoda je le padca na koncu vaje, ki sploh ni bil potreben, saj sem se pred zadnjo diagonalo dobro počutil. Žal sem se pri dvojnem twistu prehitro odprl," je svoj nastop v Nemčiji ocenil Rok Klavora. "Sicer sem vesel, saj sem prikazal težjo vajo z izhodiščno oceno 16 točk. Pred tekmo si glede na to, da je v Cottbusu samo na parterju nastopilo več kot 50 telovadcev, nisem mislil, da bi se lahko z izhodiščno oceno 15,7 prebil med elitno osmerico finalistov, a očitno me je 'rešila' res lepa izvedba," je še povedal 22-letni telovadec Sokola Bežigrada.

Konec tedna bo v Parizu nova tekma svetovnega pokala, na kateri imajo pravico nastopiti le telovadci, ki so na svetovni lestvici uvrščeni med najboljših dvanajst.