Na tekmi so zaradi drugih obveznosti, sočasno namreč potekajo mednarodne carinske, vojaške in policijske igre, manjkale svetovna veleslalomska prvakinja Tina Maze, Maruša Ferk, ki je v lanski sezoni ob Mazejevi nastopala v svetovnem pokalu, ter Ana Drev. Tudi v moški konkurenci je bila konkurenca okrnjena. Manjkal je Aleš Gorza, ki še vedno ni okreval po poškodbi prsta. Prst si je zlomil na veleslalomu za svetovni pokal v Kranjski Gori. Na tekmi je zaradi udeležbe na tekmi v švicarskem Fiescheralpu manjkal tudi Bernard Vajdič.

Pred enim letom sta Tina Maze in Miha Kürner, ki je danes odstopil na drugi progi, odnesla veleslalomska naslova, medtem ko sta bila na slalomu najboljša Ana Drev in Matic Skube. Slednji je bil danes najhitrejši v veleslalomu in si v težkih razmerah, ob skoraj poletnih temperaturah, priboril državni naslov, drugi je bil Patrick Jazbec (+0,30), tretji pa Rus Aleksander Horošilov (+1,39). V ženski konkurenci je slavila Ula Hafner pred Katjo Jazbec (+0,42) in Katarino Lavtar (+0,44), ki je sicer vodila po prvi vožnji.

Oba veleslaloma sta imela mednarodni pridih. Tekmi sta šteli tudi za točke Fis. S številčnima slovenskima ekipama so se merili smučarji in smučarke iz Poljske, Hrvaške, Rusije, Avstrije, Srbije, Belorusije, BiH, ZDA, Romunije, Indije, Nove Zelandije, Turčije, Bolgarije, Makedonije, Velike Britanije in Nizozemske.

V soboto se bodo tekmovalci in tekmovalke borili še za državna slalomska naslova, prizorišče tekem, ki jih organizirata SZS in SK Branik Maribor, pa bo Ribnica na Pohorju. Prihodnji teden pa bodo po napovedih na italijanski strani Kanina na Nevejskem sedlu pripravili še državno prvenstvo v smuku in superveleslalomu.