Že lani je bil njen cilj osvojitev velikega kristalnega globusa. "Toda ta cilj je resnično velikanski in breme je bilo preveliko. Začetek sezone se ni iztekel po mojih željah. Pozneje pa sem dokazala, da lahko s tekme v tekmo dosegam vrhunske izide. To bi želela ponoviti tudi v naslednji zimi. Toda pomembne so malenkosti, da ohranimo mir v naši ekipi in se ukvarjamo le z delom na terenu. Od tega, če bodo zagotovljene ustrezne razmere za delo, so odvisne tudi moje odločitve," je dodala Mazejeva.

Mazejeva meni, da bi se sezona zanjo začela obračati na bolje že v Mariboru, vendar je bila 47. Zlata lisica sredi januarja zaradi slabega vremena odpovedana. Mazejeva je na mariborskem Pohorju dvakrat že zmagala, pred dokončno odpovedjo veleslaloma pa je bila letos druga po nastopu 25 smučark.

"Na začetku sezone so bili občutki manj prijeti, proti koncu pa sem iz dneva v dan bolj uživala. Po osvojenem zlatu na svetovnem prvenstvu se mi je odprl nov svet, ki je bil prej tudi zame težko dosegljiv. Pred tem zasukom se mi je postavljalo vprašanje, če sem to sposobna storiti. Že po prvem odličju, srebru v superkombinaciji, sem se povsem drugače počutila kot prej. V Garmisch-Partenkirchnu sem dokazala, da sem lahko v samem svetovnem vrhu in da lahko premagam vsako tekmico. Potem je steklo tudi v svetovnem pokalu, saj sem bila v tej zimi zelo dobro fizično pripravljena. Imam tudi dobro ekipo, brez nje ne bi dosegla vsega tega, na kar sem ponosna," je zatrdila Črnjanka.

"V ekipi sta poleg mene le še dva. Trener Livio Magoni je vse svoje moči usmeril v delo z ekipo, prisoten je bil tudi pri kondicijski vadbi. Ostal je tudi v težkih trenutkih, ko je prejšnji serviser Dušan Kapš pustil Mazejevo na parkirišču in zapustil ekipo. Lovšetu se zahvaljujem, da nam je pomagal, saj sam ne bi več delal, če bi imel take pogoje kot predlani. Sem pa neposreden, z Lovšetom sva se tudi sprla, vendar pa mislim, da bova lahko, ko bo moje delo končano, postala tudi prijatelja," je pojasnil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Ekipi se je letos pridružil tudi serviser Alberto Ciccio Corbellini. Mazejeva ga je zelo pohvalila, saj je bil prvi serviser, ki ji je pomagal z video analizo in se pri izbiri pravih smuči pogovarjal tudi s proizvajalci.

Preberite še odziv predsednika smučarske zveze Slovenije Tomaža Lovšeta, ki je v prihodnje napovedal dodatno finančno pomoč Tini Maze in ostalim slovenskim smučarjem.