Kvalifikacije v Katarju so potrdile čase s testiranj. V ospredju sta bila oba Hondina dirkača, saj je za Stonerjem drugi čas dosegel Španec Dani Pedrosa z zaostankom dveh desetink. Branilec naslova Jorge Lorenzo, po odhodu Valentina Rossija k Ducatiju številka ena v tovarniški ekipi Yamahe, je bil tretji, a že z 0,8 sekunde zaostanka, četrti je bil Marco Simoncelli (Honda), peti pa novi Lorenzov sotekmovalec Američan Ben Spies.

Novinec v razredu motoGP Britanec Cal Crutchlow (Yamaha) je dosegel osmi čas, mesto za njim pa je bil nekdanji svetovni prvak Italijan Valentino Rossi, ki se s svojim novim Ducatijem na testiranjih še ni najbolje znašel. Drugi Ducatijev tovarniški voznik Američan Nicky Hayden pa je bil le 13.

V razredu moto2 bo na prvi dirki sezone s prvega mesta začel Nemec Stefan Bradl, drugi je bil Španec Marc Marquez, ki je v ta razred prestopil po lanskem zmagoslavju v razredu do 125 ccm, tretji pa Švicar Thomas Lüthi.

Španec Nicolas Terol (Aprilia) bo začel s prvega mesta v najšibkejšem razredu do 125 ccm, kjer sta drugi in tretji čas dosegla Nemec Sandro Cortese (Aprilia) in Španec Efren Vazquez (Derbi).