Kako bo prvi poraz Maribora po rekordni seriji nepremagljivosti vplival na razplet tekme v Stožicah?

Vsak poraz pusti posledice, čeprav si tega nočeš priznati. Pohvale Mariborčanom za lepo serijo, vendar je treba dodati, da so imeli v letošnjem tekmovanju tudi veliko športne sreče. Ne verjamem, da je kakovostna razlika med Mariborom in preostalimi moštvi resnično takšna, kakršno je na lestvici razmerje v osvojenih točkah. V nogometu po uspešni seriji lahko hitro pride do preobrata.

Olimpija bo oslabljena. Ali je sploh primeren trenutek za derbi?

Za derbi je vedno idealen trenutek. Vsi igralci komaj čakajo, da se tekma začne, vsak sanja, da bi igral na takšni tekmi. To je tekma, v kateri so do zdaj osvojene točke nepomembne. Odloča dnevna forma v povezavi s psihološko pripravljenostjo.

Olimpija še ni premagala Maribora, odkar se je vrnila v prvo ligo.

To za nas ni breme, saj gre za tekmo, ki igralcem ponuja največ, kar je možno: polne tribune, televizijski prenos, uglednega tekmeca. Vendar to je vseeno le tekma, ki prinaša tri točke in nič več.

Ali bo Zlato Zahovič na nasprotni strani za vas dodaten motiv?

Ne. Izziv je to, da prihaja še ena ekipa, ki je na lestvici pred nami. Spomladi smo igrali z Rudarjem, Gorico in Nafto, ki so bili prav tako pred nami, in osvojili sedem točk. Ker smo bliže devetemu mestu kot tretjemu, so bile to najtežje tekme, saj je bilo treba na njih vzeti točke, zato so fantje igrali brez tveganja in toliko, da so zmagali. Kako nehvaležna je vloga favorita, sta v preteklem krogu doma občutila Maribor in Koper.