"Drago smo plačali tri točke z Nafto. Za dva oziroma tri igralce je zadeva neizvedljiva, ne bo Saše Ranića, ne bo Nika Omladiča in ne Enesa Rujovića. Pri Raniću in Omladiču gre za resni poškodbi," je položaj pred sobotno tekmo na današnji novinarski konferenci v Stožicah opisal trener Dušan Kosič in dejal, da so tekmece iz Štajerske skrbno preučili: "Vsakega nasprotnika analiziramo in si ga ogledamo. A igralci so tisti, ki igrajo, in ne sistemi. Odločala bo kakovost posameznika na igralnem mestu. Lahko jih petkrat gledamo pred tekmo, pa se nato vse spremeni." Kosič je še dodal, da bo kljub poškodbam sestavil močno ekipo: "Tisti fantje, ki bodo dobili priložnost, bodo mogoče igrali enako ali še bolje. V tem pogledu nimamo nobenih skrbi in bomo pripravljeni za Maribor."

Za novega športnega direktorja domačega kluba Mileta Ačimoviča bo prihajajoči derbi prvi v tej vlogi. "Danes ne moreš nikogar podcenjevati. Maribor je bil deležen tudi velikega faktorja sreče. V nogometu se lahko to hitro obrne v drugo smer in Mariboru se je to ravnokar zgodilo. Tudi oni se zavedajo, da so do te prednosti prišli s srečo, tudi na tekmi z Olimpijo v Ljudskem vrtu so imeli srečo, da niso izgubili. Zna se zgoditi, da do konca sploh ne zmagajo več," je kljub veliki prednosti tekmeca v njegovo neranljivost podvomil Ačimovič, ki je tudi prepričan, da razlika na lestvici - vijoličasti imajo 19 točk več - ne bo odločilna za tekmo: "Na derbijih vedno odloča dnevna forma, tukaj lestvica in točke ne pomenijo nič.".

Tudi za Dareta Vršiča bo derbi prvi v tej vlogi: "Verjamem, da smo se s prvimi tremi tekmami moralno dvignili. Sposobni smo premagati Maribor, tudi s pomočjo naših navijačev. Verjamem, da se je s spomladanskim delom začela naša serija. Maribor je lahko ena, sicer kar težka ovira, ampak za nas, sploh v Sloveniji, ni nič pretežkega. Pred derbijem sem že na trnih, komaj čakam. Vroče bo, kot je na vsakem derbiju."

Prvi derbi na stožiškem stadionu septembra lani se je končal neprijetno za domače - ne le zaradi poraza z 0:1, temveč tudi zaradi gostujočih navijačev, ki so uničili precej sedežev na tribunah. Za varnost bo po besedah Sanela Konjevića, direktorja kluba, dobro poskrbljeno tako z ustreznim številom policistov kot varnostnikov. Dejal je, da bo na tekmo predvidoma prišlo kakšnih 450 organiziranih navijačev Maribora.

Vsi gledalci, tako tisti, ki bodo držali pesti za zeleno-bele, kot privrženci vijoličastih, bodo lahko vstopnice od danes kupili v predprodaji ter na spletu, na dan tekme pa spletne prodaje ne bo, bodo pa ob stadionu na voljo tri prodajna mesta. Vrata stadiona se bodo odprla dve uri pred tekmo, ki se bo začela ob 20.30. Cena vstopnice je 15 evrov. Na dvoboj se pripravljajo tudi ljubljanski navijači Green dragons, ki že vabijo vse privržence zeleno-belih, da se jim pridružijo na severni tribuni za golom.