Študija je po podatkih televizije pokazala, da bi obnova četrtega bloka stala dobrih 200 milijonov evrov, obnova petega bloka pa 230 milijonov evrov. To sicer ni nujno končana cena, saj bi obnovo verjetno opravili med remontom, možno pa je tudi, da bi trajala do leta dni, Teš pa bi v tem času deloval z zmanjšano zmogljivostjo, je poročala televizija.

Prvi mož Teša Simon Tot študije ne želi komentirati, dokler je ne bo obravnaval nadzorni svet, glede projekta Teš 6 pa je v petek dejal: "V tem trenutku, v teh pogojih, v situaciji, v kateri se nahajamo, ga podpiram".

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić rezultatov študije za POP TV ni želela komentirati, prav tako tudi ne direktor direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo Janez Kopač. Za televizijo je sporočil le, da bo študijo komentiral, ko jo bo uradno dobil na mizo.

Ministrstvu za gospodarstvo ne gre na roko niti druga študija o zalogah premoga v Premogovniku Velenje. Njegov direktor Milan Medved je dejal, da je premoga dovolj za celotno življenjsko dobo Teš 6, torej do leta 2054. V celoti je potrjena tudi kurilna vrednost premoga, kar pomeni, da ne bo treba uvažati indonezijskega. Študija je pritrdila tudi stroškom izkopa, je še poročal POP TV.