Kot so za STA po skupščini pojasnili v Raiffeisen Banki, ki jo vodi Klemens Nowotny, je dokapitalizacija namenjena zagotovitvi zadostnega kapitala za povečan obseg poslovanja in zaradi strategije organske rasti banke. Emisijska (prodajna) vrednost ene nove kosovne delnice je 262,89 evra, skupna emisijska vrednost vseh novih delnic pa skoraj 5,5 milijona evrov. Vplačani presežni kapital znaša skoraj 4,3 milijona evrov, so pojasnili v Raiffeisen Banki.

Skupščina je danes odločala tudi o novem mandatu dveh nadzornikov, a ga je z 31. majem dodelila le Heinzu Hödlu, medtem ko se bo moral Mirko Krašovec od nadzornega sveta z iztekom mandata posloviti. Gre za nekdanjega prvega finančnika mariborske nadškofije, ki se je tam pred časom zaradi težkih aktualnih finančnih razmer v nadškofiji že poslovil od vseh gospodarskih funkcij.

Sicer pa o tem, kako je banka s sedežem v Mariboru zaključila leto 2010, danes v Raiffeisen Banki še niso želeli govoriti. Kot so pojasnili, so z zaključenim poslovnim letom zadovoljni, vendar bodo lahko poslovne rezultate javnosti predstavili potem, ko jih bo predstavila Raiffeisen International, kar se bo zgodilo predvidoma 8. aprila.