V Cerknici pa bo zbrane pozdravil tradicionalni pustni karneval Slava države butalske. Iz zgodb Janeza Vajkarda Valvasorja in slik na cerkniških ulicah bodo oživeli hudič, ki žene polhe past, povodni mož Jezerko in cela rodbina slivniških coprnic. Slavo države Butalske bo širil tudi Butalski župan z ženo, ki bo poleg nje s seboj pripeljal tudi celotno Butalsko ljudstvo. Čez Butale pa bo poletel tudi čisto pravi zmaj.

Na Viru pri Domžalah pa bo po Bukovčevi cesti od papirnice Količevo do Športnega parka Vir potekal 21. pustni karneval. Sledila mu bo velika pustna zabava pod tamkajšnjim šotorom.

Posebna etnografska prireditev Pustovanje z Vomnskim pohom pa bo v Tržiču, v sklopu katerega bo povorka po mestu. Zanimivo bo tudi pogajanje za smreko med Lomskimi fanti, gozdarji in morebitnimi kupci. Šenčur pri Kranju pa bodo obiskali Godlarji s pustnimi komentarji aktualnih dogodkov.

V Narodnem domu Maribor bo otroško pustno rajanje z Romano Kranjčan potekalo kar dvakrat, in sicer dopoldne in popoldne.

Izola bo v znamenju Velikega istrskega otroškega pustnega rajanja. Na portoroški promenadi pa napovedujejo dan obarvan z originalnostjo, duhovitostjo in domišljijo, saj se bo pokazala 2. Portoroška pustna povorka.

Med večjimi pustnimi prireditvami na Koroškem pa bo že 39. pustni karneval v Slovenj Gradcu. Sodelovalo bo 16 vozov in skupin, pridružili se bodo tudi maskirani otroci s tamkajšnjih vrtcev, godba na pihala in kurenti. Dogajanje pa bo popestril tudi pustni časopis Kurent.

Velika pustna povorka bo tudi v Kostanjevici na Krki. V Mokronogu pa bo popoldan potekal 10. pustni karneval pod naslovom Ekskluzivni semafor - reševanje krize.