Brez finala so ostali Izidor Šušteršič (37.), Jure Hafner (38.) in Glorija Kotnik (23.). Pri dekletih se je na veselje številnih domačih navijačev zmage veselila domačinka Jekaterina Tudegeševa.

Že po dopoldanskih kvalifikacijah je bilo jasno, da se bodo Slovenci veselili ekipnega uspeha, a da bo tako velik vendarle niso napovedovale. Od Slovencev je bil najhitrejši Marguč, ki je dosegel šesti čas, zaradi ne najboljše forme na zadnjih tekmah pa je bilo videti, da je to njegov maksimalni domet. A Celjan je v nadaljevanju dokazal, da se je odpočil od obveznosti, ki so ga čakale po svetovnem prvenstvu, in da je premagal tudi zdravstvene težave. V izločilnih bojih je najprej premagal Švicarja Nevina Galmerinija, nato domačina Andreja Soboleva, v polfinalu še avstrijsko legendo Sigija Grabnerja, v finalu proti Fischnallerju pa klonil za vsega pet stotink sekunde sekunde, potem ko je imel po prvi vožnji štiri stotinke prednosti. Kljub temu je dosegel svoj največji uspeh na tekmah svetovnega pokala, saj doslej še nikoli ni nastopil v finalnem dvoboju.

"Ko sem prišel v cilj in videl, da mi je zmanjkalo pet stotink, sem bil malce razočaran. A nekaj trenutkov pozneje me je to razočaranje minilo, saj je drugo mesto fantastičen uspeh. Do zmage pa mi je res manjkala, mogoče mi je zmago ena luknja na progi, mogoče je Fischnaller v cilju prej iztegnil roko. Moram pa priznati, da je bil Italijan danes odličen, tako da sem mu iskreno čestital. Verjamem pa da bo hitro prišel tudi čas, ko se bom jaz veselil zmage," je dejal Celjan, ki je vesel, da so se tekme spet vrnile v Evropo: "Svetovno prvenstvo, sprejemi, pogovori in vse, kar prihaja s kolajnami, so me utrudili, saj jih nisem vajen. V Južni Koreji mi je ponagajalo še zdravje, posledica so bili nekoliko slabši rezultati. A zdaj sem spet pravi in komaj čakam naslednje tekme."

Odlično je nastopal tudi Košir, ki pa mu je letos šesto mesto očitno usojeno. Svojo kakovost je potrdil z zmago v osmini finala, ko je izločil drugega najboljšega deskarja sezone Avstrijca Andreasa Prommeggerja, toda nato ga je zaustavil tokrat razpoloženi Fischnaller. Flander in Demšar sta izgubila že prvi dvoboj, boljša sta bila Švicar Simon Schoch oziroma vodilni v svetovnem pokalu Benjamin Karl.

V svetovnem pokalu dve tekmi pred koncem še naprej vodi Karl, Marguč se je prebil na šesto mesto, Flander pa je osmi, oba še imata teoretične možnosti za kolajno.