Superkombinacija vam gre v zadnjem času perfektno.

V tej disciplini sem si postavila enega večjih ciljev v sezoni, kajti v zadnjem letu smučam dobro v slalomu in hitrih disciplinah, zato je bilo logično, da sem v tej disciplini veliko pričakovala. Na prvi tekmi v sezoni sicer še nisem bila pri vrhu, v zadnjem času pa se mi je posrečilo več dobrih voženj, ki so mi prinesle uspeh tudi v superkombinaciji. Prepričana sem, da sem v tej disciplini tudi v prihodnje lahko pri vrhu.

Kako ste se počutili v Trbižu?

Po smuku sem bila kar razočarana zaradi starta, tako da sem vse poskušala nadoknaditi v slalomu. Čutila sem, da mi lahko uspe, ker sem v dobri formi in sproščena. Tekma v Trbižu je, kot bi bila domača, kajti spremlja me veliko navijačev, družina in kuža, zlati prinašalec, ki je sedaj res postal zlat. Zaradi naštetega sem še bolj sproščena, kot bi bila sicer.

Za seboj ste pustili največji tekmici, Lindsey Vonn in Mario Riesch.

Tako je, to je bil tudi eden glavnih ciljev pred tekmo. Kljub težki progi in slabi vidljivosti sem zelo vesela, da sem ju uspela ugnati. Ta zmaga mi daje moč za prihodnje.

Sezona se bo nadaljevala že danes, ko bo na sporedu smuk. Pričakovanja?

Smuk mi je dobro uspel, kljub napaki sem bila visoko. Imam hitre smuči. V smuku sem pogumna kot še nikoli. Tudi v smukaško prežo se postavljam nizko kot še nikoli. Še enkrat bom napadla stopničke. Po naslovu svetovne prvakinje sem neobremenjena, smučam z užitkom.