Načrti za izgradnjo večnamenski avtomobilskega centra, ki bi se nahajal v neposredni bližini hrvaške prestolnice, je ugledni arhitekt Hermann Tilke že predstavil hrvaški vladi. Slednja naj bi bila nad zamislijo navdušena in jo je menda že podprla. Celoten projekt pa je menda tudi pod budnim očesom Jeana Todta in predsednka Svetovne avtomobilistične zveze (FIA), Britanca Bernieja Ecclestona.

"Steza bo licencirana za kar nekaj dirkaških kategorij svetovnega pokala, kot so WTTC, GT1, karting, ter Moto GP. Dirkaška steza bo projektirana po najvišjih merilih Fie, zato v prihodnosti ni izključeno, da bi se lahko na njej odvijale tudi dirke Formule ena,“ je prepričan član Fiine vlade in tesni sodelavec Jeana Todta Zrinko Gregurek, ki dodaja: "Po našem mišljenju takšen športni objekt na Hrvaškem ne obstaja. Tu teče beseda o najbolj popolnem in najbolj dobičkonosnem projektu, za katerega pa ni nujno, da bo tudi najdražji.“

Velikopotezni projekt naših južnih sosedov sta že podprla minister za investicije Domagoj Milošević ter minister za gospodarstvo Đuro Popijač, prvi stroji na gradbišču pa naj bi po besedah Gregureka zarohneli čez dobro leto in pol.

Čeprav je hrvaško tržišče zaenkrat še premajhno in nezanimivo za gostovanje dirk Formule ena, so pri naših sosedih prepričani, da je nekoč tudi to mogoče. "S tem bi imeli velikega asa v rokavu,“ so še zapisali na hrvaškem tpotrtalu.