Čeprav prvi dirkač Ferrarija, Fernando Aonso, meni, da se bo moštvo Red Bull tudi letos potegovalo za naslov svetovnega prvaka, so po prvih vtisih na testiranjih mnogi prepričani, da so najboljši dirkalnik letos izdelali ravno v Maranellu.

Enakega mnenja je tudi McLarnov voznik Jenson Button, ki je po nedeljskih testiranjih v Barceloni dejal, da je Ferrarijev dirkalnik F150 Italia od ostalih moštev hitrejši vsaj za dve sekundi. Z Angleževo ugotovitvijo se je strinjal tudi njegov avstralski kolega Mark Webber, ki meni, da Ferrariju pred prvo dirko kaže zelo dobro.

"Fernando jim je pri razvoju v veliko pomoč. Lansko sezono so končali z zelo konkurenčnim dirkalnikom in tudi letos ni nič drugače. Njihov dirkalnik je stalno na progi in je zelo hiter, celotno moštvo pa je izjemno organizirano,“ je o svojih rivalih dejal Webber, ki pa je presenečen, kako slabo pred prvo dirko kaže McLarnu in njihovemu dirkalniku MP4-26.

"Ne vem kaj se dogaja z McLarnom. Vsekakor je za ocene še prezgodaj,“ je še zaključil Webber, ki je lansko sezono končal na tretjem mestu, za Fernandom Alonsom in moštvenim sovoznikom Sebastianom Vettlom.