Tridesetletna Gregorinova se je letos že devetkrat zavihtela med najboljšo deseterico, a ji stopničke še manjkajo. "Tihe želje so že celo sezono stopničke. Pri tem ostajam tudi pred tekmami v Rusiji, a je tako, da bom morala izkoristiti priložnosti, ki se ponujajo, saj se kar naprej ne bodo," pravi tekmovalka iz Ihana, ki je že večkrat dokazala, da je na najbolj pomembnih tekmah blizu najboljšim.

Nazadnje je v prejšnjem tednu z naslovom vojaške svetovne prvakinje na tekmovanju na Palah pri Sarajevu potrdila tudi dobro formo. "Tekaška forma je še vedno na zelo visokem nivoju, tudi strelska kaže dobro, a vse to moram s treninga prenesti še na tekme tukaj," razkriva Gregorinova.

Za sam preboj med najboljše ji manjka predvsem nekaj poguma pri streljanju. "Morala bom več tvegati. Streljam dlje kot 30 sekund, najboljše to naredijo hitreje in tukaj tekmicam vedno podarim nekaj sekund. Tega strelskega tveganja nekako nimam v sebi. Trudim se, a ko pridem na tekmo, sem enostavno kakšnih sedem sekund počasnejša kot na treningu. Upam, da se bo to končalo in da bom tudi na tekmi tako hitra."

Streljanju bo Gregorinova posvetila posebno pozornost, a z napovedmi ostaja previdna: "Streljala bom tako hitro, kot se bom na tekmi počutila. Seveda razmišljam o tem, da bi streljala hitreje, a kaj bo na tekmi, bomo videli. Ne vem, ali bom streljala 25, 30 ali 35 sekund." Tudi samo tekmovališče je naši tekmovalki pisano na kožo, saj je 2000 kilometrov vzhodno od Moskve vselej nastopala dobro, malo skrbi v hladnem vremenu okrog 12 stopinj pod lediščem, povzroča le močnejši veter, ki poskrbi, da se športnikom zdi še bolj mraz, obenem pa moti na strelišču.

Prav vojaško SP in zmaga pa sta tik pred tekmami dodatna motivacija. "Sama sebi sem dokazala, da sem v formi, ki smo si jo skupaj želeli in mislim, da nama je s trenerjem Urošem Velepcem uspelo realizirati načrt in da bova na svetovnem prvenstvu v izredni tekmi."

Dodatna spodbuda za Gregorinovo pa so drugi veliki uspehi slovenskih tekmovalk na smučarskih svetovnih prvenstvih Tine Maze in Petre Majdič. "Če lahko drugi dosegajo dobre izide, zakaj jih ne bi še mi. Konec koncev smo jih že in zakaj jih ne bi tudi tokrat," napoveduje Gregorinova, ki se je z ostalimi slovenskimi tekmovalci v torek že udeležila odprtja prvenstva, na katerem so ruski prireditelji med laserskim šovom predstavili tekmovanje, države udeleženke, pa tudi kulturo tamkajšnjih staroselcev.