Vse misli in želje je usmerila na naslednjih deset dni. Od vodilne slovenske tekačice pol leta mlajša biatlonka po srebru iz korejskega Pjong Čanga prav tako lovi drugo kolajno na svetovnih prvenstvih. Prvenstvo, 52. po vrsti, se začenja jutri v sončnem in mrzlem ter vse bolj mondenem Hanti Manjsijsku. Potem ko so preživeli stresni let s tupoljevim 204, jih je dočakalo modernizirano prizorišče, bivajo v novem hotelu, zgrajenem za šahovsko olimpijado, biatlonsko prvenstvo pa je odprl nihče drug kot Vladimir Putin.

Prav prva disciplina prvenstva, tekma mešanih štafet, je najbolj hazarderska disciplina. Teja Gregorin se dobro zaveda, da ima z Andrejo Mali, Klemenom Bauerjem in Janezom Maričem, ki bo zamenjal zaradi ozeblin na prstu odsotnega Jakova Faka, prvo priložnost za potrditev optimizma. Ne nazadnje, v podobni zasedbi (le da je bila v ekipi Tadeja Brankovič - Likozar namesto Malijeve) so leta 2007 v Anterselvi končali na nehvaležnem četrtem mestu.

Mešana štafeta (biatlonki tečeta po šest, biatlonca po 7,5 kilometra, odloča pa streljanje s popravami) je bila na svetovnem prvenstvu prvič leta 2005, ko so tekmo izvedli prav v Hanti Mansijsku. Naslednjo zimo pa na Pokljuki, kjer so Dijana Ravnikar, Lucija Larisi, Klemen Bauer in Gregor Brvar, zdaj drugi mož servisne ekipe, presenetili s petim mestom. Disciplino bo verjetno še to pomlad Mednarodni olimpijski komite uvrstil v spored iger v Sočiju. Ruska politika bo tudi tu igrala pomembno vlogo. Glede napovedi pa je bil najbolj "rusko" odrezav prav trener Uroš Velepec: "Če bomo Ruse premagali, bomo zagotovo pri vrhu. V svetovnem pokalu so veliki dolžniki. Zdaj pričakujem, da bodo napadalni kot Norvežani na Holmenkollnu."