Silovit nalet Olimpije proti vratom Divisa v uvodu (zgrešili so Hočevar, kapetan Pance in Mušič) ni dal slutiti, da bo Salzburg kasneje podivjal na igrišču. Ko je v šesti minuti povedel, je ljubljanska igra izgubila sijaj, nekajkratna številčna prednost na ledu pravzaprav to sploh ni bila, ker so manjkali natančni streli, avstrijski prvak pa je zmedenost Olimpije s pridom izkoriščal. Vsaka nekoliko bolj umazana poteza salzburških hokejistov je na tribunah sprožila verižno reakcijo, zato je bila tekma na robu incidenta, gledalci pa so po zaostanku z 0:2 na ledu zahtevali Groznika, ki naj bi opravil z enim od gostov.

Pesti so v drugem delu resda zapele, a (pre)pozno oziroma šele takrat, ko je bilo na semaforju že visokih 0:4! Najprej je Cvetek na odprt boj izzval Abida – pretep se je končal z nekaj dobrimi krošeji na obeh straneh –, nato pa je Groznik sploh prvič zadrsal na led in gostujočo klop dobesedno povabil na pretepaški ples. Page je tedaj v paniki izbiral igralce za buli in v igro poslal same močne Kanadčane, kar se za Groznika ni končalo spodbudno, saj je imel Bois natančnejše udarce. Natančnejši pa so bili v zadnji tretjini tudi gostujoči streli, saj so biki svežemu Pintariču (pred njim je branil Chabera) hitro nastavili petardo, medtem ko je bila salzburška mreža kljub obilnim priložnostim kot zakleta, a častni gol je Olimpiji prek Hočevarja le uspelo zabiti. Tretja četrtfinalna tekma bo odigrana jutri v Mozartovem mestu.

Drugi izidi drugih tekem četrtfinala (igrajo na štiri zmage): Medveščak – KAC 2:3 (1:1, 1:0, 0:2, v zmagah 0:2), Gradec – Dunaj 1:4 (0:3, 1:1, 0:0, v zmagah 0:2), Linz – Beljak 0:3 (0:2, 0:1, 0:0, v zmagah 0:2).