Z igro, kakršno v EBEL goji predvsem madžarska Alba, torej trdo v obrambi in nevarno v napadu, so ljubljanski hokejisti na vse načine zaustavljali silovite nalete Salzburžanov, ki so bili pričakovano aktivnejši na ledu, vendar se zmaji niso dali zlahka. Garaški posel v obrambi, kjer je Jan Chabera deloval umirjeno in samozavestno, branilci pa odločno in po moško, so oplemenitili kar s tremi vodilnimi zadetki in v zadnji tretjini še z izenačenjem. Prek hitrih prehodov v napadalno tretjino so večkrat pretili sila nezanesljivemu Reinhardu Divisu, ki je ploščke nespretno odbijal in povzročal precej preglavic razvpitemu trenerju Pierru Pageju. Ta je imel med tekmo znova nekaj izpadov, ko je krulil proti sodnikom, a si je po zlatem golu v podaljšku pošteno oddahnil.

Vsekakor lahko Olimpija ne glede na sinočnji poraz proti nadaljevanju serije gleda precej spodbudno. Z eno najbolj srčnih predstav v zadnjih letih je namreč dokazala, da se lahko dostojno upira favoriziranim Avstrijcem, ki bodo v Tivoliju najbrž igrali nekoliko bolj previdno kot pred domačimi navijači, najpomembnejše sporočilo iz Salzburga pa je, da so rdeči biki kljub na papirju kakovostnejši zasedbi vsekakor ranljivi.

»Nihče ne pričakuje, da bomo odpravili Olimpijo kar s 4:0 v zmagah. Ravno nasprotno. Menim, da se obeta dolga serija,« je morda celo nekoliko diplomatsko povedal salzburški napadalec Thomas Koch, na drugi strani slačilnic pa je ljubljanski kapetan Žiga Pance dejal: "Res škoda zadetka v podaljšku, saj smo bili blizu zmage že po rednem delu. Nič še ni odločenega, saj Salzburžani rabijo še tri zmage za uvrstitev v polfinale, zato ne bomo popustili in jutri prikazali podobno ali pa še boljšo igro. Vrniti jim moramo za ta poraz, igrati za malenkost bolj disciplinirano in razveseliti zvesto občinstvo."

Drugi izidi prvih tekem četrtfinala (igrajo na štiri zmage): Dunaj – Gradec 4:2 (0:1, 2:1, 2:0), Beljak – Linz 3:0 (2:0, 0:0, 1:0), KAC – Medveščak 3:2 (1:2, 2:0, 0:0).