Pogodbeno je Nemec z Red Bullom vezan le še za prihajajočo sezono, v pogodbi pa je zapisana tudi možnost podaljšanja sodelovanja za leto 2012. Če bo prišlo do koriščenja te možnosti bomo še videli, saj Vettel sebe v Ferrarijev bolid ni postavil prvič. Že večkrat je v preteklih letih povedal, da si zelo želi voziti za “poskočnega konjička“ iz Maranella, znano pa je tudi, da je ravno nemški voznik največja želja Ferrarijevega moštva. V avstrijski ekipi Red Bull pa so se tudi že sprijaznili z dejstvom, da bodo prej ali slej ostali brez svojega perspektivnega in že dokazano hitrega dirkača.

“Sebastian je hiter, inteligenten in mlad. Rdeči dirkalnik pa bo vozil prej ali slej,“ je nedavno dejal predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo, s čimer je potrdil, da želi leta 2012 v svoji ekipi videti Fernanda Alonsa in Sebastiana Vettla.

Vettel je pred dnevi v medijih postregel z novo izjavo, ki se zagotovo dopade italijanskim navijačem: “Srečen sem pri Red Bullu, a sanjam o Ferrariju. Plačal bi, da bi lahko dirkal z njim in zagotavljam vam, da so to želje vsakega dirkača. Moje sanje so, da s Ferrarijem enkrat zmagam v Monzi in nekega dne se bo to morda tudi uresničilo, do takrat pa se bom moral zadovoljiti s Ferrarijem v svoji garaži,“ je za Gazzeto dello Sport povedal Nemec.

Nova sezona v formuli ena se začne 13. marca v Bahrainu, aktualni svetovni prvak pa je že podal svojo napoved sezone: “Red Bull je sijajna ekipa in prepričan sem, da bomo obranili lanski naslov.“