Ali je Mr. Sympatikus v petek zvečer proti Paulu Delgadu zadnjič boksal pred fanatičnim občinstvom v polnih Stožicah, ve zelo malo ljudi. Morda le menedžer Ulf Steinforth, ki odloča o Zavčevi karieri. Bo slovenski boksar še naprej branil šampionski pas v Sloveniji in s tem še nekaj časa služil slovenske evre, ali bo pokazal v ZDA, kam sodi in koliko je v boksarski meki vreden naziv svetovnega prvaka v verziji IBF?

Ste pričakovali tako gladko zmago proti Delgadu, ki ste ga s tehničnim nokavtom premagali v peti rundi in svojo profesionalno statistiko ob enem porazu povečali na 31 zmag (18 z nokavtom)?

Pred dvobojem nikakor ne. Kot sem že večkrat omenil, je v prvi minuti borbe običajno jasno, kaj lahko kdo pričakuje. Mene je Delgado nekoliko presenetil. Jasno mi je pokazal, da mi misli odvzeti pas svetovnega prvaka. Močno je napadal in bil agresiven, presenetila pa me je tudi njegova hitrost udarcev.

Vendarle ste hitro postavili stvari na svoje mesto, saj ste ga dvakrat spravili na tla že v drugi rundi. Kako to?

Kot se v boksu rado zgodi in je nepredvidljivo, sta tekmeca presenetila dva spontana in zelo močna udarca.

Zdelo se je, da bo borbe konec prej kot v peti rundi.

Tudi sam sem pomislil, da bo prej konec. A nisem našel pravega udarca, s katerim bi dvoboj končal. Delgado me je presenetil, da se je tako dobro vrnil iz krize. Zato mu čestitam, saj je dal res vse od sebe in pokazal, da je odličen boksar. Naj pa še enkrat poudarim, da bi bila zame enakovredna tudi zmaga po točkah.

Kaj vam je rojilo po glavi, ko se je tekmec pobral?

Vedel sem, da potrebujem nekaj časa. Da moram najti pravi napad, da tekmeca premagam. Tega sem se lotil potrpežljivo, saj sem svoje priložnosti še vedno iskal v protinapadih. Ko je napadal Delgado, je namreč puščal dovolj prostora za moje udarce in to sem izkoristil.

Je glavni sodnik upravičeno prekinil dvoboj?

Mislim, da je. Kot veste, nisem pristaš krvavih bojev in ne uživam v tekmečevih bolečinah. Ko sem Delgadu načel obe očesi in je začel krvaveti, je bilo jasno, da ne vidi več najbolje. Če bi sodnik vztrajal pri dvoboju, bi bil še bolj odprt in krvi bi bilo še več. Za takšen korak bi se verjetno odločil v primeru, če bi bila borba izenačena.

Vaša naslednja športna želja?

Najprej bom naslov proslavil. Moji naslednji tekmeci niso v mojih rokah, želim pa si nastopiti v ZDA. Mislim, da sem res dokazal, da sem tega sposoben.