Dvaintrideseti profesionalni dvoboj Mr. Sympatikusa se je začel s četrturno zamudo, kar je 12.000 ljudi v Stožicah spodbudilo, da so ogreli glasilke in izzivalcu namenili val žvižgov. Delgado se je v dolgem hodu proti ringu lahko prepričal, da bo zanj nemogoče iz Ljubljane odnesti celo kožo. Ko pa je slišal huronsko tuljenje ob Zavčevem prihodu, je že lahko začel obžalovati prihod v slovensko metropolo, kjer je vendarle dosegel vrhunec svoje kariere, saj je imel možnost postati svetovni prvak.

Vrhunec elektroinženirja je trajal pet rund, ko je tretjič padel na tla in bil dokončno premagan. Dvakrat je bil Delgado na tleh že v drugi rundi. Zavec je na šampionski način dosegel 31. zmago v svoji karieri, 18. z nokavtom, naslednji njegovi cilji pa so jasni. Preboj na ameriški trg, kjer si želi bojevati s še boljšimi boksarji ter svojo statistiko proti tekmecem iz meke tega športa še izboljšati.

»Hvala, Slovenija. Vedno znova me podprete v tako velikem številu in me presenetite na najlepši način. Zahvaljujem se vsakemu posebej,« so bile prve besede Dejana Zavca po ubranitvi naslova.

V fotogaleriji si oglejte fotografije z dvoboja.

Dvorano Stožice je včeraj nekaj minut po 19. uri ogrel Denis Simčič, mednarodni šampion verzije WBF v poltežki kategoriji (do 79,378 kg). Devetindvajsetletni boksar iz Goriških brd je proti žilavemu Sandru Siprošviliju po enotni sodniški odločitvi dosegel 26. profesionalno zmago (1 poraz) in nasprotniku prizadejal osmi poraz.

»Bilo je težko. V tretji rundi mi je počil bobnič, kar je vplivalo na moje ravnotežje,« je pojasnil Denis Simčič, ki se mu je neugodna stvar pripetila tretjič v karieri. »V deveti in deseti rundi sem želel tekmeca nokavtirati. Ni mi uspelo, kar pa je navsezadnje najmanj pomembno. Noro lepo je bilo boksati pred domačimi gledalci. Hvaležen sem vsakomur, ki je prišel v Stožice. V naslednjih dneh si bom vzel nekaj časa, da se poveselim s sovaščani iz Goriških brd. Letos bo moje leto! Kaj to pomeni? Da me boste videli še velikokrat zmagati. Verzija WBF je manjša, zato si želim prodreti na uglednejša mesta.«

S Simčičevim bojem je bil zadovoljen tudi menedžer Ulf Steinforth. »Takoj po boju je pristopil do mene in mi čestital. Rekel mi je, da mi je izbral zelo težkega nasprotnika in ni pričakoval, da ga bom premagal tako gladko. Navsezadnje je Siprošvili boksal že za naslov evropskega prvaka in izgubil po izjemno tesni odločitvi sodnikov,« je povedal Simčič, ki je drugič ubranil svoj naslov.

Pred Zavčevim dvobojem je naslov svetovne prvakinje po verziji WBF ubranila Christina Hammer, z 20 leti najmlajša nemška svetovna prvakinja.