Najprej je v hotelu Lev svoje telo pokazal Paul Delgado, današnji Zavčev izzivalec v boju za naslov v velterski kategoriji po verziji IBF. Uradni napovedovalec je pojasnil, da mora tehtnica pokazati manj kot 147 "pounds", kar v evropskem merskem jeziku pomeni manj kot 66,678 kilograma. Delgado je test opravil brez težav, imel več kot pol kilograma rezerve, tako da bi si lahko oblekel še kaj več kot le spodnje hlače. Drugače je bilo pri Zavcu. Tehtnica je pokazala 66,6 kilograma. Oddahnili so si vsi. Sledilo je skupno slikanje. Delgado je pas svetovnega prvaka povlekel k sebi, a Zavec se ni dal. Povlekel ga je nazaj ter sporočil, da bo naslov svetovnega prvaka ostal v njegovih rokah.

Zavec je napovedal, da bo z dovoljeno težo opravljeno tri četrtine dela. Svojega mnenja ni spreminjal niti včeraj, tako da bodo lahko gledalci drevi v Ljubljani videli le zadnjo četrtino Zavčevega znanja v boju s tretjo ubranitvijo naslova svetovnega prvaka. Glavni delilec pravice bo Belgijec, v primeru, da bo dvoboj trajal vseh 12 rund, pa bodo zmagovalca določili po en predstavnik iz ZDA, Italije ter Bosne in Hercegovine.

"Vedno je na koncu težko, a sem tega že vajen. Prva zmaga je za menoj. Sedaj me čaka veliko zaužite tekočine in kvalitetne hrane. Pričakujem, da bom imel zjutraj štiri kilograme in pol več, v času dvoboja pa bom težji za sedem do osem kilogramov," je na hitro odgovarjal Dejan Zavec, saj je bila sla po hrani ogromna. Nismo mu zavidali stradanja zadnjih dni. Preden je odšel, pa je še povedal: "To, da je bil Delgado toliko lažji, ne pomeni ničesar. Ali nima težav s kilogrami ali pa je shujšal nekoliko več. Tudi sam sem imel pred zadnjim dvobojem toliko kilogramov kot on."

Oglejte si video z uradnega tehtanja

Današnji spored v Stožicah - organizatorji pričakujejo razprodano dvorano, saj je bilo včeraj po njihovih besedah na voljo le še dobrih tisoč vstopnic - se bo začel ob 18. uri. Boksarska predigra pred vrhuncem večera, ko se bosta ob 21.15 pomerila Zavec in Delgado, bo dobra. Gledalci bodo nekaj po 19. uri lahko videli Denisa Simčiča (25 zmag, 1 poraz), ki se bo pomeril z Gruzijcem Sandrom Siprošvilijem (24 zmag, 7 porazov), svoje mojstrstvo pa bo pokazala tudi bodoča nemška šampionka Christina Hammer.