Meja za veltersko kategorijo je 66,678 kilograma, po tehtanju pa lahko boksar do dvoboja pridobi še 4,5 kilograma. V ljubljanskem hotelu Lev, kjer so opravili prvo obveznost, je pred številne uradne predstavnike, novinarje in nekatere navijače najprej stopil Delgado in bil precej pod dovoljeno mejo. Nato je sledilo še ugotavljanje Zavčeve teže, slovenski športnik leta pa je bil od tekmeca težji za skoraj pol kilograma.

Potem ko sta boksarja opravila še skupno fotografiranje, Zavec pa je tekmeca dodatno "izzival" še z razkazovanjem šampionskega pasu, je Zavec stopil še pred številčno sedmo silo in razkril, kakšne bodo zadnje priprave na veliki dvoboj čez dobrih 24 ur: "Prva zmaga je za menoj in seveda sedaj sledi regeneracija, hidracija, veliko zaužite tekočine in kakovostne hrane. Predvidevam, da bo tako kot vedno, zjutraj, ko bo še eno tehtanje, imam lahko 4,5 kilograma več, v borbi pa bom imel sedem ali osem kilogramov več."

Kljub temu, da je na tehtnici "zmagal", pa Zavec temu ne pripisuje velikega pomena: "Njegova teža pravzaprav ne pomeni veliko. Ali nima težav s kilogrami ali pa ni zaupal tehtnici, ki jo je imel. Pri meni je bilo podobno v zadnjem dvoboju, bil sem veliko lažji, nekje pri sedanjih tekmečevih kilogramih." Razkril je tudi, kako potekajo njegove priprave na tehtanje: "Vedno je na koncu težko. Tega smo že vajeni, vedno prihajamo na tiste kilograme in maksimalni limit. To je zame vedno borba, ki pa je veliko težja od druge."

Paul Delgado (25 zmag, 4 s KO, 9 porazov, 1 neodločen izid) in Dejan Zavec (30 zmag, 17 s KO, 1 poraz, 0 neodločenih) se bosta za naslov verzije IBF pomerila v glavnem dvoboju večera v Stožicah. Spektakel se bo sicer začel ob 18. uri, prva borba na sporedu bo dvoboj poltežke kategorije med Nemcem Dominicom Böslom in Čehom Josefom Obeslojem. Znova bo na slovenskih tleh boksal tudi Denis Simčič (25 zmag, 1 poraz), ki že vrsto let živi v Nemčiji. Borec slovenskih korenin se bo v dvoboju WBF pomeril z Gruzijcem Sandrom Siprošvilijem (24 zmag, 7 porazov). Pred glavno borbo večera bo na sporedu še dvoboj za naslov svetovne prvakinje WBF med Nemko Cristino Hammer (6 zmag, brez poraza) in Madžarko Diano Kiss (6 zmag, 2 poraza, 1 neodločen).

Za konec je Zavec tekmecu obljubil le eno: "Jutri zmaga ostane doma!"