Ceraj (nad 100 kg) je najprej premagal Madžara Zsolta Jaranyja, v drugem krogu Kirgizistanca Jurija Krakoveckija, nato je bil boljši od tekmovalca iz Tadžikistana Abubakra Rakhmanova, v polfinalu pa se je pomeril še z Japoncem Daikijem Kamikavo. V finalni borbi je izgubil proti Brazilcu Silvi, ki ga je premagal z iponom.

"Matjaž se je cel dan odlično boril, v polfinalu je premagal tudi aktualnega svetovnega prvaka Kamikavo. Malo sreče mu je zmanjkalo v finalni borbi, v borbi na zlato točko je na žalost izgubil. Silva ni bil nič boljši, malo več športne sreče in lahko bi bil prvi. Za Matjaža so to dodatne točke za olimpijske igre, kar je najpomembnejše. Je v zelo dobrem položaju za kvalifikacije pred OI," je dosežek Ceraja pokomentiral trener Gregor Brod. "Tekma v Düsseldorfu bo tekma višjega ranga. Danes je bila tekma za svetovni pokal, v Nemčiji pa je grand prix. Nastopili bodo še boljši tekmovalci, vendar mislim, da se bodo naši tekmovalci približali medaljam," pa je pred prihodnjo tekmo optimistično dodal Brod.

Aljaž Sedej (do 81 kg), je v prvem krogu premagal Romuna Mariana Halasa, v drugem krogu je bil boljši še od Francoza Dimitrija Gomesa Tavaresa, nato pa je izgubil proti Gruzijcu Davidu Karbelašviliju.

Jesenko Četić je v prvem krogu kategorije do 81 kg izgubil proti Srbu Miroljubu Iveziću,

Brez uvrstitev so v moški kategoriji v Budimpešti danes ostali Mitja Jenuš (nad 100 kg), izgubil je proti Francozu Pierru Robinu, Igor Spasojević (do 90 kg) je moral priznati premoč Japoncu Masašiju Nišijami.

Dekleta so se borila na svetovnem pokalu v avstrijskem Oberwartu in tako kot v soboto tudi danes ostala brez uvrstitve. Ano Velenšek je v kategoriji do 78 kg premagala Rusinja Vera Moskaljuk, Urška Urek pa je v kategoriji nad 78 kg morala priznati premoč Tunizijki Nihel Chikhrouhou.

Prihodnji konec tedna se bodo slovenski judoisti in judoistke za točke borili na veliki nagradi Düsseldorfa, kamor bodo odpotovali Petra Nareks, Vesna Đukić, Raša Sraka Vuković, Ana Velenšek, Lucija Polavder, Rok Drakšič, Aljaž Sedej in Matjaž Ceraj.