V središču Ljubljane, na Čopovi in Stritarjevi ulici, Prešernovem trgu in na tržnici pod Plečnikovimi arkadami, se predstavljajo nekatere skupine, ki s svojim delom gradijo slovensko ulično sceno. Na enodnevno predstavitev so povabljeni tudi tuji strokovnjaki in selektorji na področju uličnega gledališča.

Prvič je bil MOFUG organiziran leta 2008. Takrat je Gledališče Ane Monroe s predstavo Zlati osel pri selektorjih poželo uspeh, saj je potem z omenjeno predstavo gostovalo v Veliki Britaniji, je za STA dejala predstavnica Gledališča Ane Monroe za javnost Andreja Okorn.

Vodja Gledališča Ane Monro Goro Osojnik je sporočil, da je deset selektorjev že potrdilo prihod na festival. Prepričan je, da jih bodo slovenski ulični ustvarjalci navdušili. Hkrati upa, da jim bodo selektorji odprli vrata na nekatere evropske festivale. Obiskovalce poziva, naj se ne ustrašijo napovedanega slabega vremena in naj v soboto pridejo na ulice in podprejo slovenske umetnike.

Otvoritvena predstava festivala Invazija je "site-specific" kompozicija, ki poteka v sodelovanju z občinstvom. Projekt neformalne umetniško-raziskovalne skupine KUD Ljud prikazuje pristanek "roza nezemljanov" v Ljubljani in preizkuša sposobnosti zaznavanja meje med fikcijo in realnostjo, hkrati pa ustvarja ulično-gledališko predstavo kot del igre, rituala oziroma družabnega dogodka.

Zvrstilo se bo še osem predstav, med njimi predstava Anje Pibernik z naslovom Leta 2012, Kletka Gledališča Ane Monro, Konec Bimbo teatra in Crossroads slovensko-francoske skupine The Beast. Festival bo zaključila predstava Fire Garden istoimenske skupine štirih žonglerjev in ene plesalke, ki bo gledalce popeljala, kot napovedujejo organizatorji, "v svet vrtilcev ognja, svetlečih žonglaž in čustvenega plesa".

Okornova je za STA še dejala, da se festival navezuje tudi na simpozij izobraževanja na področju uličnega gledališča, ki bo potekal med 13. in 15. februarjem na Pokljuki. Tja bodo odšli tudi nekateri selektorji iz festivala, pridružili pa se jim bodo še programski vodje in strokovnjaki na področju uličnega gledališča.