Slovenska reprezentanca se je tekme za svetovni pokal udeležila v okrnjeni zasedbi, saj je Rok Flander manjkal zaradi poškodbe, Izidor Šušteršič pa je imel druge težave, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

V izločilne boje so se uvrstili trije slovenski tekmovalci, ki so po kvalifikacijah zasedli: Košir tretje, Rok Marguč deveto in Jernej Demšar 16. mesto. V osmini finala sta izpadla Marguč, ki je imel zaradi zdravstvenih težav (bruhanje med tekmo) precej težek dan in je izgubil dvoboj za pičlih 0,18 sekunde proti Italijanu Rolandu Fischnalerju, in Demšar proti poznejšemu končnemu zmagovalcu Avstrijcu Benjaminu Karlu.

V četrtfinale se je tako uvrstil le Košir, kjer pa je dobil za nasprotnika danes zelo razpoloženega Avstrijca Siegfrieda Grabnerja, ki mu je preprečil uvrstitev v boje za medalje.

Del slovenske ekipe se iz Južne Koreje odpravlja na promocijsko tekmo na Japonsko, del pa se vrača na priprave na Roglo. Naslednja tekma v disciplini paralelni veleslalom bo na sporedu 20. februarja v kanadskem Stonehamu.