Oči prisotnih novinarjev so bile uprte v Marguča, ki veliko novega ni imel za povedati, spet pa je izrazil presenečenje nad dosežki v La Molini.

"Glede na to, da imamo deskarji alpinci dve disciplini, sem potihoma računal, da bi v eni prišel do kolajne. Optimizem so mi vlivali dosežki na zadnjih tekmah svetovnega pokala, predvsem v Bad Gasteinu. Toda, da bom domov prinesel dve kolajni - tega nisem niti v sanjah pričakoval. Res bi se zahvalil vsem, so verjeli vame in mi pomagali k uspehom. Moram poudariti, da v moji ekipi ni samo oče Metod, ampak sodelujem tudi s kondicijskim trenerjem Draganom Bosničem, psihologom Zdravkom Strnišo in Acom Sitarjem, ki mi je izdelal plošče za na deske. Rad bi se zahvalil tudi Matiji Vojsku, direktorju SZS, ki nas je počastil z obiskom v La Molini in dokazal, da nas ima zveza za svoje," je dejal Celjan in odkril še nekaj, kar mu je ležalo na duši.

"Rad bi poudaril še nekaj, kar je bilo zaradi mojih kolajn premalo povedano. Na svetovnem prvenstvu se je vsa ekipa odrezala odlično. V paralelnem slalomu smo se vsi štirje uvrstili med najboljših 16, v paralelnem veleslalomu trije, odlično so se odrezali tudi tekmovalci v drugih disciplinah. Prav je, da se omenijo tudi dosežki drugih in ne samo tistih, ki osvajajo kolajne. Konec koncev sem v preteklosti tudi jaz imel odlične rezultate, a so ostali v senci drugih," je Marguč, ki je po uspehih dobil številne čestitke tudi z državnega vrha, izkoristil priložnost, da pohvali tudi reprezentančne kolege.

Tudi direktor SZS Vojsk je izrazil navdušenje in napovedal, da se slovenskemu deskanju obetajo boljši časi tudi v pogledu financ. Marguču je obljubil šampionski status, od katerega naj bi imeli koristi tudi drugi reprezentanti. "Rok bo dobil vse, kar imamo zapisano v pogodbi. Če pa bo dobil še kaj več, pa zdaj še ne morem povedati. Status šampiona bo gotovo dobil, se pa bo moral ta status prilagoditi drugim panogam. Med njimi moramo najti nekakšno ravnovesje. Upam, da bomo deskarjem lahko zagotovili večji proračun, da bodo imeli možnost dobrih priprav," je lepše čase za deskanje napovedal Vojsk.

Takih obljub so tekmovalci že vajeni. Veliko je obljubljala že prejšnja garnitura SZS na čelu z Jarom Kalanom. A deskarji so iz leta v leto životarili. Bodo rezultati Marguča le omogočili tisto, za kar sta se v preteklosti borila Dejan Košir in Rok Flander, doslej najuspešnejša slovenska deskarja, oba tudi svetova prvaka, in na kar že nekaj časa čakajo tudi Žan Košir, Izidor Šušteršič, ki sta bila v La Molini prav tako zelo dobra, Jernej Demšar in obetavni Jure Hafner (slednja nista dobila priložnosti za nastop na prvenstvu)?