Polavderjeva je na prizorišču letošnjega avgustovskega svetovnega prvenstva v prvem krogu z iponom (10:0) ugnala Maročanko Ranio El Kilali, nato pa je bila za uvrstitev v polfinale prav tako z iponom boljša še od Rusinje Jelene Ivaščenko. V polfinalu se je varovanka celjskega trenerja Marjana Fabjana pomerila s Kubanko Idalys Ortiz in tudi njo gladko premagala z iponom.

V finalu se je Polavderjeva pomerila z Japonko Megumi Tačimoto, bronasto z lanskega svetovnega prvenstva v Tokiu. Japonka, ta je Polavderjevo v karieri premagala že dvakrat, je bila boljša tudi tokrat. Zmago je slavila po točkah, boljša je bila z vazarijem (7:0).

"To je bila očitna kraja. Vsi v dvorani so žvižgali ob sodniški odločitvi. Francozi se spoznajo na judo in gledalci so videli, da je sodnik neupravičeno sodil v korist Japonke, ampak tako pač je. Razmišljamo sicer o protestu, ampak ne vem, če bi kaj spremenil," kljub drugemu in tretjemu mestu svojih varovank, že v soboto je bila namreč Urška Žolnir (do 63 kg) tretja, ni bil zadovoljen trener Marjan Fabjan.

Sedej je v prvem krogu ugnal Madžara Szabolcsa Krizsana, nato pa je v naslednjem dvoboju v podaljšku moral priznati premoč domačinu Alainu Schmittu. Prihodnji konec tedna bo na sporedu svetovni pokal, žensko tekmo bo gostil avstrijski Oberwart, judoisti pa se bodo za točke merili v Budimpešti.