V današnjih nastopih je Pogačnikova v predtekmovanju najprej premagala Turkinjo Busro Katipoglu, v drugem dvoboju je bila boljša od Hrvatice Kristine Mirijanović, v tretjem pa je izgubila proti Nemki Kerstin Thiele. Priborila si je popravni izpit v repasažu, kjer pa je klonila proti Nemki Lauri Vargas-Koch in tekmovanje končala na sedmem mestu. V tej kategoriji je nastopila še Aja Zupanc Gačnik, ki je izgubila že prvi dvoboj proti Nemki Barbari Bandel in ostala brez uvrstitve.

V kategoriji do 78 kg je Velenškova najprej premagala Ukrajinko Ivano Makuho, nato pa v drugi borbi izgubila proti Nemki Luize Malzahn in se uvrstila v repasaž. Tam jo je ugnala Nemka Viktorija Turks in Velenškova je zabeležila sedmo mesto. Ob njej je v tej kategoriji nastopila še ena slovenska judoistka; Urška Gračner je izgubila prvi dvoboj proti Rusinji Veri Moskaljuk in ostala brez uvrstitve.

Podobna usoda je doletela tudi Urško Urek v kategoriji nad 78 kg; v prvem dvoboju je izgubila proti Rusinji Jeleni Ivaščenko in tekmovanje končala brez uvrstitve.

Že v soboto je v kategoriji do 52 kg nastopila Petra Nareks, ki je izgubila že prvo borbo proti Turkinji Aynut Samar. Prav tako je že v prvi borbi klonila Vesna Đukić, ki je v kategoriji do 57 kg izgubila proti Švedinji Emmi Barkeling, Katja Rigelnik je bila prav tako neuspešna in je v uvodnem nastopu izgubila proti Rusinji Larisi Čerepanovi.

V kategoriji do 63 kg je slovenske barve zastopala Tina Trstenjak, ki je v prvem nastopu premagala Američanko Lellani Akiyama, drugo borbo predtekmovanja proti Rusinji Marti Labazini pa izgubila in prav tako ostala brez uvrstitve.