Kubico je operiral specialist za poškodbe rok Igor Rossello, ki je po operaciji televiziji Sky Italia povedal, da bo lahko dirkač roko spet uporabljal, vendar bo popolno okrevanje trajalo leto dni. Potrdil pa je tudi, da je obstajala nevarnost, da bi 26-letnemu dirkaču formule 1 morali amputirati hudo poškodovano desno roko.

Nesreča se je zgodila, ko se je Kubica kot voznik dirkalnika Škoda Fabia S2000 peljal na start relija. Zletel je s ceste in treščil v zid cerkve. Njegov sovoznik Jakub Gerber se v nesreči ni poškodoval.

Moštvo Renault, katerega član je Kubica v SP formule 1, je v sporočilu za javnost zapisalo, da so pri dirkaču po temeljitem zdravniškem pregledu ugotovili več zlomov desne roke in dlani ter desne noge. Ob tako hudih poškodbah je jasno, da Kubica ne bo mogel začeti sezone 2011, prva dirka bo že 13. marca v Bahrajnu. Poleg drugega voznika Vitalija Petrova sta v ekipi še testna voznika Bruno Senna in Romain Grosjean, za zdaj pa francoska ekipa še ni sporočila, če bo kdo od njiju zasedel mesto Kubice.

Kubica je bil na prvih testiranjih v novi sezoni v Valencii med najboljšimi, še v četrtek je postavil najboljše čase in za dve sekundi prehitel Fernanda Alonsa v Ferarriju.