Petrov lansko sezono ni kaj prida navdušil, saj je zbral le 27 točk, medtem ko jih je njegov moštveni kolega Robert Kubica zbral kar 109 več. Rus je zaradi podpovprečnih rezultatov in številnih nesreč skoraj izgubil sedež v moštvu, a so se pri Renaultu naposled le odločili, da Petrova v ekipi obdržijo tudi v prihajajoči sezoni.

Čeprav Petrov Kubico ne krivi za slab debi v Formuli ena, je mladi Rus kljub temu razkril, da mu Poljak pri privajanju na dirkalnik ni kaj prida pomagal. "Če ste moštveni kolega z Robertom, ne pričakujte, da se boste od njega kaj naučili. Je zalo sramežljiva oseba, zato ti preostane edino le, da spremljaš njegove dosežke, njegov način dela ii njegove pogovore z inženirji. Samo od spremljanja vseh teh stvari sem zelo veliko odnesel,“ je bil iskren Petrov.

Kljub slabi sezoni, pa je Petrov opozoril nase na zadnji dirki v Abu Dabiju, ko je dirko končal na odličnem šestem mestu in tako Fernandu Alonsu preprečil, da je osvojil svoj tretji naslov svetovnega prvaka.

"Zame kot novinca je bila sezona izjemno težka, saj sem se moral spoznati z vsemi progami, dirkalnikom in načinom kako v Formuli ena vse poteka. Bil sem pod pritiskom in rahlo nervozen, a mislim, da sem končno našel rešitev, ki mi ustreza. Naslednja sezona računam, da bo nekoliko lažja,“ je optimistično zaključil 26-letnik.