Londonski klub naj bi po koncu sezone zapustilo vsaj pet igralcev, na “listi za odstrel“ pa naj bi bil tudi najboljši strelec lanske sezone Didier Drogba. V klubu naj bi se želeli znebiti predvsem igralcev, ki so v letošnji sezoni z igrami pod pričakovanji razočarali, na listi najbolje plačanih igralcev pa se nahajajo pri vrhu.

“Je kar nekaj znanih imen, ki veliko zaslužijo, njihove predstave pa so letos daleč pod nivojem, ki ga od njih pričakujemo. Če se stvari bistveno ne spremenijo, bo poleti kar nekaj žrtev,“ je za Sun povedal anonimen vir, ki je o dogajanju v klubu dobro obveščen. Poleg Drogbaja naj bi postali odvečni še Malouda, Mikel, Žirkov in Bosingwa.

V pravkar končanem zimskem prestopnem roku je Chelsea v svoje vrste pripeljal Fernanda Torresa in Davida Luiza, okrepitvi skupaj “težki“ okoli 80 milijonov evrov, kljub temu da so ravno objavili vest, da je klub v preteklem letu pridelal 83 milijonov dolga. Uprava se ravno zaradi Uefinega prihajajočega sistema o “finančnem fair playu“ zaveda, da morajo v prihodnjem obdobju revidirati poslovanje kluba in stroške prilagoditi prihodkom.