Torres je v ponedeljek, na zadnji dan januarskega prestopnega roka, za 58 milijonov evrov prestopil v Chelsea in tako razjezil nemalo Liverpoolovih navijačev, ki so svojega junaka v trenutku zasovražili in množično začeli sežigati drese z njegovim imenom. To pa španskega reprezentanta ni pretirano zmotilo, saj že razmišlja o tem, kako bo proti svojemu nekdanjemu klubu, v katerega je prestopil leta 2007, zabil svoj prvi gol.

"Če bom dobil priložnost, da zaigram, bom dal vse od sebe in upam, da bom dosegel gol,“ pred velikim derbijem razmišlja mladenič, ki je v preteklosti proti svojim novim delodajalcem na osmih tekmah zabil kar sedemkrat, nazadnje novembra, ko se je Liverpool na domačem stadionu Anfield veselil zmage z 2:0.

"Kadarkoli sem igral proti Chelseaju sem bil izjemno motiviran, saj je bila to zares posebna tekma, ena izmed najpomembnejših v sezoni. Tudi to je eden izmed razlogov, zakaj sem se želel pridružiti Londončanom. Če so se Chelseajevi navijači mojega prihoda razveselili tudi zato, ker jim ne bom več zabijal golov, mi to povsem ustreza,“ je medijem izdal Torres.

Klub v lasti ruskega milijarderja Romana Abramoviča v angleškem prvenstvu trenutno zaseda četrto mesto in za vodilnim Manchester Unitedom zaostaja že za deset točk, zato ima trener moštva s Stamford Bridga, Carlo Ancelotti, še razlog več, da v nedeljo na igrišče pošlje svojo najnovejšo okrepitev.