Drevi vas čaka obračun z Unionom Olimpijo. Verjetno takšen klub, kot je Barcelona, pred vsako tekmo razmišlja izključno o zmagi?

Tako je. Barcelona je ekipa, ki gre na vsako gostovanje izključno in samo po zmago. O čem drugem sploh ne razmišljamo in ta dvoboj z Olimpijo ni v ničemer drugačen.

Dvorana v Stožicah je razprodana. Toda igralci Barcelone ste na polne dvorane in peklenska vzdušja že navajeni.

Kjer koli Barcelona gostuje, je dvorana polna in tokrat ne bo nič drugače. Seveda pa je jasno in smo že slišali, da je atmosfera v Stožicah povsem drugačna kot drugje po Evropi. To je seveda odlično za Olimpijo in nekoliko slabše za nas. A tudi to, da je vsa dvorana proti tebi, te velikokrat še dodatno motivira.

Skupaj z Erazmom Lorbkom boste danes igrali v vašem domačem mestu. Bo zaradi tega občutek kaj poseben?

Vedno se je izredno lepo vrniti domov, a je po drugi strani izredno težko igrati proti moštvu, ki je iz tvojega rojstnega mesta. Tekma bo prav zaradi tega za naju z Erazmom Lorbkom zagotovo nekoliko specifična.

Igro Uniona Olimpija ste verjetno že preučili do potankosti. Kje prežijo največje nevarnosti za Barcelono?

Olimpija je moštvo, ki je do zdaj v evroligi igralo zares vrhunsko. Predvsem izstopa kolektivnost, a vseeno bi opozoril na štiri igralce, ki so za igro Ljubljančanov ključni: Vlado Ilievski, Sašo Ožbolt, Kenny Gregory in Kevinn Pinkney. Seveda pa svoj prispevek dodajajo tudi preostali košarkarji. Goran Jagodnik in Damir Markota lahko v vsakem trenutku prevesita tehtnico na stran Olimpije. Igrati bomo morali izredno pametno in agresivno. Če želimo to tekmo dobiti, bomo morali po vsej verjetnosti prikazati eno najboljših predstav v letošnji sezoni.

Letos vam trener Xavi Pascual ne namenja veliko priložnosti za igro. Bi lahko dejali, da ste zaradi tega trenutno nezadovoljni s svojo vlogo v moštvu?

Res je. Trenutno s svojo minutažo nisem zadovoljen. Toda ko igraš v takem klubu, kot je Barcelona, se moraš prilagoditi tudi na takšne stvari. Pomembno je, da izkoristim situacije, ko mi trener nameni več minut na parketu. Vse, kar lahko naredim, je to, da sem v vsakem trenutku stoodstotno pripravljen.

Direktor Olimpije Janez Rajgelj ne skriva želje, da si vas želi videti v zeleno-belem dresu. Se morda to utegne zgoditi že v prihodnji sezoni?

(smeh) Glede tega resnično ne vem nič, zato vsega skupaj ne bi rad komentiral. Pustimo se presenetiti in bomo videli, kaj se bo dogodilo poleti.

Če se za trenutek obrnemo še na slovensko reprezentanco. Selektor Božidar Maljković vaju je skupaj z Erazmom Lorbkom v Barceloni že obiskal. Kakšen vtis je na vas naredil izkušeni srbski strateg?

Zelo pozitiven. Vidi se, da si izredno želi uspeti s slovensko reprezentanco, in jasno je, da ga vse drugo kot kolajna ne zanima. Seveda pa gre za vrhunskega stratega, ki od igralcev pričakuje določeno odrekanje in trdo delo. Ničesar ne bo želel prepustiti naključju. Vsako podrobnost bo preučil do potankosti, vse skupaj seveda v dobro slovenske reprezentance.