Karavana bo svetovni pokal nadaljevala konec prihodnjega tedna v Rjabinsku, kamor odhaja pet deklet (Vesna Fabjan, Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek, Mirjam Cossettini), vendar pa najuspešnejše slovenske tekačice na smučeh ne bo zraven.

"Obeta se precejšen mraz okrog - 20 stopinj C. Kljub temu, da sem verjetno ena redkih ne-astmatičark v karavani, se vseeno bojim mraza. Rusija vedno vzame svoj davek. Zaradi priprave na svetovno prvenstvo smo se odločili, da jo raje izpustimo. Tako mi bo ostalo dobre tri tedne za priprave," je povedala Majdičeva na novinarski konferenci, ki so jo po prihodu reprezentance pripravili na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani. Sicer pa je tekmovalka z Brinja zelo srečna doma: "Super je priti domov v Slovenijo. Če se le da rož'ce dobivam, domači mi postrežejo s čajem, mami skuha super kosilo. Meni je super. Bi si želela ostati bistveno dlje časa doma ... Na Rogli je smučina sicer pripravljena, vendar za zdaj še ni dosti snega za klasiko. Zato bom verjetno trenirala v Italiji. Če se bodo snežne razmere spremenile, se bom vrnila na domačo Roglo, kjer sem se vedno dobro pripravila in jo že precej pogrešam."

Poslednja postaja svetovnega pokala pred nordijskim svetovnim prvenstvom v Oslu je norveški Drammen kar bo, kot je povedala Majdičeva, odlična predpriprava za Oslo. Sijajno zmage šampionke je s šestim mestom, svojim najboljšim uspehom v klasični tehniki, dopolnila Katja Višnar, ki pa tudi ne bo za vsako ceno tekmovala v Rjabinsku in tvegala zdravje. Višnarjeva bo trenirala na Pokljuki do odhoda v Rusijo. "Potem pa čim prej nazaj na Norveško," je dodala Blejka, ki jo na Norveško veže tudi ljubezen. Na Norveškem je doma Ola Vigen Hattestad, eden najboljših sprinterjev na svetu, s katerim Blejka veliko časa preživi tudi na treningih in ji pomaga s koristnimi nasveti. Skupno stanovanje sta si uredila v Lillehammerju, ki je njuna zimska baza, poletje pa preživita na Bledu. Čeprav je njen fant tudi njen trener, pa je ohranila sodelovanje tudi s (slovenskim) trenerjem Vladimirjem Korolkjevičem.

V svetovnem pokalu je do finala svetovnega pokala v Falunu le še sedem preizkušenj. Po 21 tekmah je trdno v vodstvu Poljakinja Justyna Kowalczyk (1401 točk). Najbližja zasledovalka Norvežanka Marit Bjoergen (922) na drugem mestu zaostaja 479 točk. Na tretjem mestu je Ariana Folis (880), četrta pa Majdičeva (864), ki ima zaostanek 537 točk.

Prednost Poljakinje, ki se ji nasmiha veliki kristalni globus, je že skoraj neulovljiva, kar je pretehtalo tudi pri odločitvi Majdičeve, da izpusti Rjabinsk. Še vedno pa po izjemni sezoni, ki jo za zdaj niso ogrozile niti težave z zdravjem, ter dejansko pravljični vrnitvi na veliko sceno po poškodbi v Vancouvru Majdičeva ostaja visoko pri svojih ciljih - torej napad na prvo trojico v skupnem seštevku in boj za mali kristalni globus v sprintu. Po sedmih tekmah je v prepričljivem vodstvu v sprinterskem seštevku slovenska šampionka. Čeprav se lahko še marsikaj pripeti, pa tekmovalka z Brinja ne bo pustila, da bi ji katera tekmica vzela sprinterske zmage. Med svojimi lovorikami ima dva mala kristalna globusa v skupnem seštevku tekaških sprintov za svetovni pokal v sezonah 2007/2008 in 2008/09.

Izjemne uspehe "minimalne ekipe z maksimalnimi rezultati" sta pozdravila predsednik zbora za teke Mitja Praznik in direktor Smučarske zveze Slovenije Matija Vojsk, ki je najuspešnejši slovenski tekačici na smučeh v zgodovini tega športa izročil šopek s 23 tulipani, toliko kolikor zmag je zbrala doslej. Petra pa ne bi bila Petra, če ni bi ob tem tulipan iz šopka izročila zraven navzoči Katji ter ji, da se tudi sama čim prej veseli svojih prvih stopničk in zmage.