Pri dekletih je zmagala Norvežanka Hilde-Katrine Engeli, Glorija Kotnik je zasedla 23., Iva Polanec pa 42. mesto.

Marguč je Sloveniji tako priboril sedmo kolajno na svetovnih prvenstvih, s svojo drugo se je izenačil z Dejanom Koširjem in Rokom Flandrom, ki pa imata nekoliko žlahtnejši odličji.

"Te kolajne sem celo bolj vesel kot prve, čeprav ne vem, zakaj. Tokrat ni nobenega grenkega priokusa, dejansko sem dosegel največ, kar sem lahko. Občutek je enkraten in res je čas, da se tudi nekoliko poveselim. Z dvema kolajnama sem drugi najuspešnejši tekmovalec prvenstva, kar je enkratno. Polfinale sem sicer zgrešil za las, Schoch je bil boljši za 24 stotink. Mogoče tudi zaradi tega, ker je bil bolj spočit. V paralelnem veleslalomu sploh ni nastopil," je pred odhodom na dopinško kontrolo dejal Celjan, ki je v boju za tretje mesto premagal Avstrijca Andreasa Prommeggerja.

Po vseh obveznostih, ki so ga čakale po novem uspehu, mnenja ni spremenil. "Moje vožnje so bile tokrat kakovostnejše, lepše, bolj tekoče. Vsekakor v našem taboru nismo bili veseli včerajšnje odpovedi, toda sam si nisem belil glave s tem, kot si jo je moj oče in trener. On je neuspešno zahteval, da danes postavijo drugačno progo od tiste, ki so jo nekateri včeraj prevozili, jaz pa ne. Zbral sem se, moram pa reči, da se pred kvalifikacije nisem dobro počutil, bil sem omotičen. A počutje se je nato iz vožnje v vožnjo popravljalo, vožnje so bile vse boljše. Le v polfinalu sem storil eno manjšo napako, prav ta pa mi je očitno odnesla boljšo uvrstitev. Verjamem, da bi bil tudi Karlu enakovreden. A vseeno moram biti zelo vesel, dveh kolajn tudi v sanjah nisem pričakoval," je bil zadovoljen Marguč, ki je v finalu izločil Šušteršiča in Švicarja Kasparja Fleutcha.

Kaj mu bosta dve kolajni prinesli v nadaljevanju kariere, 24-letni Celjan ne razmišlja. Vse obrobne stvari prepušča očetu, sam le dobro ve, da se domov vrača s 5600 evri; za srebro je dobil 3600, za bron pa 2000 evrov nagrade (te so enake kot v svetovnem pokalu). Prav tako pa ve, da v Španiji uspeha ne bo proslavljal, saj ga je že takoj po uspehu čakala pot v domovino. Doma ga čakajo številne obveznosti, sam pa že razmišlja o treningu na Rogli in naslednji tekmi svetovnega pokala v Južni Koreji, kjer bo poskušal unovčiti odlično formo.

Marguč je s svojimi rezultati povsem zasenčil dosežke drugih slovenskih reprezentantov. Košir, za katerega je bil tokrat v izločilnih bojih usoden Kanadčan Matthew Morison, se je dvakrat uvrstil med deseterico, za njim je najboljše prvenstvo, prav tako kot za veterana Šušteršiča, ki je dokazal, da še ni za staro šaro. Edino razočaranje je nekdanji svetovni prvak Flander. Po lanskih olimpijskih igrah je še na enem velikem tekmovanju ostal brez vrhunske uvrstitve. Tokrat se je sicer uvrstil v finalne vožnje, a mu ni šlo, to je dokazal tudi s tem, da po zaostanku v prvi vožnji proti švicarskemu veteranu Schochu nato v drugi sploh ni prišel na start.