Kot smo že pisali, Thompsona povezujejo z Mladenom Barišićem in Ivom Sanaderjem zaradi obtožb, da je leta 2007 prejel pol milijona evrov v zameno, da ni nastopal za nobeno politično stranko v času predvolilne kampanje.

V izjavi Thompson  pravi, da ne more razkriti, o čem je govoril z osebjem Uskoka, ker je raziskava tajna. Barišić je v izjavi vseeno zanikal obtožbe, da je hrvaški glasbenik prejel plačilo, zato da ni nastopal za nobeno od strank v predvolilni kampanji.

"Vsakomur bi moralo biti jasno, da gre za popolno in samovoljno izmišljotino. Plačati pol milijona evrov leta 2007, zato da pevec ne poje, je absurdno in smešno!“ trdi Thompson, ter dodaja: "ta primer je specifičen, ker način obračuna predstavlja brezobzirno kršenje zakonskih uredb.“

"Barišiću je dovoljeno tudi lagati"

"Če je res, da so mediji dobili avtentično izjavo gospoda Mladena Barišića, ki je bila dana organom pregona v fazi postopka, ki je tajen, potlej je jasno, da je prišlo do težke zlorabe položaja nekoga, ki je blizu preiskavi. V tem primeru, če reakcije organov pregona proti tistim, ki menijo, da za njih zakoni ne veljajo, ne bo, je jasno, da smo očividci selektivne uporabe zakonskih odredb v korist dnevnopolitičnih namenov,“ trdi Thompson.

"Tendenciozno pisanje in način objavljanja nečesa, kar predstavlja domnevno izjavo obtoženca proti kateremu se vodi kazenski postopek, vztraja na podlagi ponarejenega dejstva in ruši ugled gospoda Perkovića. Ker ne gre pozabiti, da ima obtoženi Mladen Barišić v kazenskem postopku pravico, da se brani na način, za katerega meni, da je zanj najbolj ugoden, pa mu je tako dovoljeno tudi lagati,“ piše v izjavi, ki jo Thompson zaključi s pozivom, da se mediji vzdržijo senzacionalističnih zgodb, ki nimajo resnične podlage in so škodljive.