Majdičeva tudi po novoletni turneji tour de ski ne čuti utrujenosti. Tokrat je vknjižila uvrstitev povsem na robu stopničk, z nekaj več sreče bi lahko bila tudi zmagovalka. V njeni "slabši" tehniki - prostem koraku - je vse do finala delovala zelo prepričljivo. Čeravno v kvalifikacijah ni bila najhitrejša, pa je nato z zmago v četrtfinalu in drugim mestom v polfinalu dokazala, da bo spet med kandidatkami za vrhunsko uvrstitev.

V finalu je spet sledila zgodba zase. Za spremembo tam ni bilo Norvežanke Marit Bjoergen, ki je izpadla v polfinalu, so pa ob Majdičevi tekle še Randallova, Brun-Liejeva, Falkova, Norvežanka Maiken Caspersen Falla in Francozinja Laure Barthelemy. Majdičeva je začela dobro, tekla v ospredju, a svoje priložnosti iskala na zunanjih straneh zavojev. Tekmice so jo tako na sicer dovolj široki progi uspešno zapirale, slovenska šampionka pa je izgubljala mesta. Kljub temu je v ciljno ravnino prišla na četrtem mestu in z dobrim izhodiščem za vnovični napad, a so tekmice znale odgovoriti, Majdičeva pa je pristala tik za zmagovalnim odrom.

"V bistvu sem ful zadovoljna. Proga je bila taka kot je bila, relativno kompaktna, dovoljevala je boje, kar so nekatere s pridom izkoriščale. Tekma je bila zelo taktična, če si malo slabše startal, te je to kaznovalo. Sama sem bila relativno močna, optimalno bi bilo, če bi se uvrstila na stopničke, ampak je kot je. Sem super zadovoljna glede na vse, sploh s četrtim mestom, saj smo se pred tekmo še spraševali, če naj sploh startam," je po tekmi dejala Majdičeva, ki zaradi zdravstvenih težav ne bo tvegala nedeljskega nastopa in se bo raje pripravila na prihodnji konec tedna, ko v Otepääju sledita tekmi na 10 km klasično in klasični sprint.

Katja Višnar je danes delovala zelo prepričljivo, z vsakim nadaljnjim tekom pokazala, da želi visoko. V polfinalu se je na enem od spustov žal nekoliko zapletla z eno najboljših tekačic na svetu Bjoergnovo in obe sta padli na začelje polfinalne skupine, od koder se nista mogli več prebiti na mesta, ki so vodila v finale. Vesna Fabjan je bila prepočasna že v četrtfinalu, Čebaškova pa v kvalifikacijah.

V moški konkurenci je zmagal norveški smučarski tekač Ola Vigen Hattestad. Drugo mesto je osvojil Italijan Federico Pellegrino, tretji pa je bil Čeh Dušan Kožišek. Po dolgem času je v svetovnem pokalu nastopil tudi Slovenec, Boštjan Klavžar pa je bil z 59. časom prepočasen za četrtfinalne boje.

V Liberecu bo v nedeljo na sporedu še ekipni sprint, brez slovenskega zastopstva, ki se je danes odločilo, da odpotuje domov. Vremenske razmere so namreč slabe, poleg tega ima Majdičeva zdravstvene težave, Fabjanova pa še ni povsem nared za nadaljevanje sezone.