Slovenskim prvakom, ki so prvo tekmo na Poljskem gladko dobili, za prvo mesto zadostuje tudi poraz z 2:3, a si po manjšem spodrsljaju v Budvi, kjer so prvič v sezoni izgubili, vseeno želijo zmage. Se pa dobro zavedajo, da jih čaka težka naloga. Bernardi je poljske podprvake v zadnjih tekmah povsem prebudil, dobili so zadnja dva obračuna lige prvakov, odlično pa so začeli igrati še v poljski ligi, eni najmočnejših v Evropi. V zadnjem krogu so v gosteh s 3:2 premagali drugouvrščeno Čestokowo, tekma proti Bledu pa bo za njih biti ali ne biti, saj jo za napredovanje morajo dobiti.

"Povsem jasno je, da je poljska ekipa nekaj drugega, kot je bila na naši prvi tekmi. A mi si želimo zmago, s katero bi osvojili prvo mesto v skupini. Zavedamo pa se, da bomo morali pokazati našo najboljšo igro, če želimo željo izpolniti. V zadnjih dnevih smo se spočili, na tekmece dobro taktično pripravili, v pomoč nam bodo tudi navijači. Zagotovo v dvoboju ne bomo preračunavali, ne zanašamo se namreč na to, da bi utegnili organizirati zaključni turnir. V nadaljevanju pa si želimo vsaj na papirju lažjega tekmeca," je dejal kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Povsem enako razmišlja tudi trener blejske ekipe Igor Kolaković. "Čaka nas pomembna in zahtevna tekma, a tako kot za nas tudi za tekmece. Poljaki so odlična ekipa, njihova zadnja zmaga v derbiju poljskega prvenstva to potrjuje. V prvi medsebojni tekmi smo jo premagali z željo, srčnostjo in disciplino, podobne stvari nas morajo krasiti tudi tokrat. Če bomo igrali z enako energijo kot na Poljskem, lahko zmagamo. In zmaga je naš cilj na vsaki tekmi, od nas drugačnih besed ne boste slišali. Ob polnih Stožicah bo tudi lažje dosegljiva," poziva navijače črnogorski strateg, ki je že pozabil na tekmo z Budvansko Rivijero, na poraz, mrzlo dvorano in cigaretni dim v njej.

Kot pravi blejski trener, ekipi nimata skritih orožij, se dobro poznata, odločali naj bi želja in natančnost: "Naša moč je bil vedno kolektiv in tudi tokrat se zanašam nanj. Mi tako ali tako nimamo posameznika, ki bi lahko sam premagal tekmece. V zadnjih tednih smo imeli težak in zgoščeni razpored, tako da se nam pozna pomanjkanje kakovostnega treninga. Na treningih in tekmah nam je manjkal tudi Uroš Kovačević, ki bi lahko igralce nekoliko razbremenil," je še dodal Kolaković.

Njegov kolega na trenerskem mestu Bernardi, ki je igralcem poljske ekipe, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Mitja Gasparini, spet vrnil nasmeh na lica, na novinarski konferenci ni skoparil s pohvalami blejskega moštva: "ACH v zadnjem času igra pomembno vlogo v evropski odbojki. Lani se je uvrstil na zaključni turnir, velike možnosti pa ima tudi letos. Če ne z rezultati, pa z organizacijo zaključnega turnirja. Za to je favorit, saj ima prekrasno dvorano, v kateri je na tekmah lige prvakov 12.000 ljudi, kar je zelo pomembno," je o blejski ekipi dejal Bernardi. Po njegovem mnenju naj bi imela na tekmi prednost v sproščenosti, saj se je že uvrstila naprej, in v dobrem vzdušju.

Pohvalil je tudi svojega varovanca Mitjo Gasparinija, ki pa mu ni veliko pomagal pri postavljanju taktike: "Gasparini je odličen igralec, a to, da dobro pozna tekmece, ni za nas nobena prednost. Marsikaj govori v prid gostiteljev, toda tudi mi smo v Ljubljano prišli samozavestni. Za nas igra le zmaga, in storili bomo vse, da jo dosežemo. Pri tem nas ne sme biti strah niti peklenskega vzdušja, popravnega izpita namreč ne bomo imeli."