Odbojkarji z Bleda so po pričakovanju osvojili svojo prvo letošnjo lovoriko. V finalu pokala jim sosed iz Krope ni povzročil prevelikih težav, razlika v kakovosti je prevelika, da bi lahko Kroparji nudili večji odpor, še posebno, ker so dan prej igral težko in dolgo tekmo proti Salonitu. "Mi treniramo še enkrat manj kot Blejci in jasno je, da jih bomo težko presenetili. Mi smo svoje dosegli že s samo uvrstitvijo v finale, kar je za nas velikanski uspeh," je že po polfinalu dejal trener in igralec Uka Krope Luka Slabe.

A v športu se senzacije dogajajo in številni glasni navijači Krope so upali, da bodo imeli državni prvaki in branilci slab dan, njihovi ljubljenci pa še izboljšali igro iz polfinala. Če bi se to zgodilo, bi bilo presenečenje mogoče. Po uvodnih minutah je bilo res videti, da senzacija ni nemogoča. Kroparji so začeli sproščeno in samozavestno, kar jim je prineslo vodstvo z 11:7.

Toda nato so Blejci le pohodili plin. Čvrsto so se postavili v bloku, izkoristili premoč v višini in ekspresno prešli v vodstvo. Alen Šket je neusmiljeno "rešetal" tekmecev blok, kapetan Andrej Flajs je odlično serviral, zelo dobro je svojo priložnost v bloku izkoristil Matej Vidič. Omenjeni so bili najbolj zaslužni za pet zaporednih točk po izenačenju na 12. točki, s katerimi so si Blejci zagotovili vodstvo z 1:0.

Blok prvakov je bil tudi najbolj zaslužen, da so si v drugem nizu že prej zagotovili prepričljivo vodstvo. Povedli so s 5:2, 8:4 in 15:7, Kropa se sicer ni predala, a resneje vodstva tekmecev ni ogrozila. Zato pa je bila spet nevarnejša v tretjem nizu, v katerem je trener Blejcev Igor Kolaković ponudil priložnost za igro tudi mladima Urošu Kovačeviću in liberu Alešu Fabjanu. Uko je vodil z 11:6 in Kolaković, ki je do tedaj mirno sedel na klopi, je zahteval prvi polminutni odmor.

Po njem so njegovi varovanci spet zaigrali tako, kot se za njih spodobi, se do drugega tehničnega odmora približali na 13:16, v nadaljevanju pa z bloki Matevža Kamnika in točkami Šketa in Vida Jakopina izenačili na 18:18, povedli s 23:18 ter brez težav dobili tudi tretji niz. Tekmo je s točko zaključil Kovačević.