Peto mesto v zasledovalni drsalni tekmi (15 km), ki je tudi postavilo novo razmerje v skupnem seštevku, je bilo pričakovano. Vendar je bila še kako zadovoljna, da je ohranila stik z boljšimi. Startala je sicer druga, 39 sekund za Justyno Kowalczyk. Taktično modro ni brezglavo trmarila s samostojnim tekom, zasledovalke je raje počakala, da so jo že po treh kilometrih ujele in potem s tekom v skupini poskušala držati stik. "Zadnje tri kilometre sem se res trudila, da nisem preveč izgubila. Drsalni trening se le obrestuje," je pripomnila. Vizualni stik za Arianno Follis, Marianno Longo in Charlotte Kalla je obdržala tudi v trenutkih, ko so proti cilju opazno zmanjševale zaostanek za Kowalczykovo, na 36 sekund za Petro. To je bil zagotovo tisti detajl, ki ji je vlil prepričanje o dobrem nastopu. Pomagalo je tudi dobro poznavanje terena s treninga pred Tourom.

Majdičevi je zares malo manjkalo, da bi sledila najboljšim drsalkam. V šprintu bi imela celo nekaj možnosti za odbitne sekunde, potem ko ima pozitivno bilanco proti Italijankama, ki sta bili znova druga in tretja. "Da sem jih počakala, je bilo zagotovo taktično dobro. Sicer sem v nekaterih delih težko sledila istemu ritmu, predvsem v korakih. Če ne bi Italijanki toliko taktizirali, bi se Kowalczykovi še bolj približale. Tako pa je bilo predvsem na Kalli, da je vlekla skupino. Občasno smo se tudi povsem ustavile, ker nobena ni želela teči naprej. S svojo taktiko sta Italijanki zares dosegli svoje, dobili odbitne sekunde, vendar to bistveno ne spremeni novih razmerij med nami," se je Petra Majdič razgovorila o podrobnostih. Pred tekmo je bilo tudi veliko bojazni v ekipi, da bo po srčni zmagi v šprintu plačala davek zmagoslavja, vendar se to ni zgodilo. "V zadnjih kilometrih nisem izgubljala, kar je zagotovo pozitivno," je pripomnila.

Zanimivo, da so se razlike v šestem dnevu Toura opazno zmanjšale. To je bil kljub najdaljši etapi zagotovo prvi namen organizatorjev. Praktično se vse začenja znova. Drama je tako zagotovljena tudi v dolini Fiemme, kamor so zvečer že prispeli, danes bodo imeli drugi dan oddiha. "Igra je res odprta," je pripomnila slovenska tekačica, ki v sobotnem nadaljevanju s skupinskim startom v klasiki upa, da bo prišlo še do kakšnega preobrat v njeno korist. Napovedujejo vremenski preobrat, dež ali sneg, lanske zmage pa tudi še ni pozabila. "Priložnost bo, vendar jasno je, da je Tour pisan za drsalke. Do današnje etape se to kaže nedvoumno. Ni najbolj prav, a nimam kaj," je pristavila. Med tekači so se ohranile večje razlike. Prvi tekač Toura Švicar Dario Cologna in Šved Marcus Hellner sta iz mondene Cortine do Dobbiaca (34 km) tekla sama, pred veliko skupina s Petrom Northugom.