Po dnevu premora se je Tour de Ski nadaljeval s sprintersko preizkušnjo v italijanskem Dobiaccu. Petra Majdič je novo vrhunsko uvrstitev napovedala že z najhitrejšim kvalifikacijskim časom, z devetim mestom pa se je tam izkazala tudi Vesna Fabjan, ki so jo množično spodbujali tudi njeni sokrajani iz Besnice. Barbara Jezeršek je takoj po zadnji tekmi v Oberstdorfu odpotovala v domovino, od koder se bo v četrtek podala nazaj v Nemčijo - tokrat v Oberwiesenthal, kjer bo konec tedna branila prvo mesto v skupnem seštevku celinskega pokala.

Popoldanske izločilne boje je Petra Majdič začela v slogu tistih z Oberstdorfa, kjer je v nedeljo zmagala na sprintu v klasični tehniki. V svoji četrtfinalni skupini je narekovala hud ritem, ki je iz igre neposredno vrgel tudi Justyno Kowalczyk. Prepričljivo je v svoji četrtfinalni skupini tekla tudi Fabjanova in zmagala.

V prvi polfinalni skupini je Majdičeva takoj krenila na čelo skupine in zmagala pred Francozinjo Laure Barthelemy in Švedinjo Britto Johansson Norgren ter si zagotovila finale. V drugi polfinalni skupini je nastopila Fabjanova. Slednja je začela v ospredju, a nato malce izgubila. Ciljni sprint je začela kot peta in tam tudi ostala. Preboj v finale ji ni uspel, a je Fabjanova vknjižila novo uvrstitev med najboljšo deseterico. Po današnji tekmi se je odpravila domov na priprave za naslednje tekme svetovnega pokala.

V velikem finalu so nastopile Majdičeva, Arianna Follis, Magda Genuin, Kikkan Randall, Laure Barthelemy in Britta Johansson Norgren. Majdičeva je bila spet najhitrejša na startu in vseskozi vodila. Ko sta v ozadju padli Johanssonova in Randallova, je bilo jasno, da bo Majdičeva znova na stopničkah. Za seboj je imela obe Italijanki, ki nista popuščali, a je Majdičeva vse napade in pritiske zdržala ter v cilju slavila novo zmago pred Follisovo. Slednjo je Dolanka za svojo 22. zmago v svetovnem pokalu in drugo na tej turneji po klasičnem sprintu v Oberstdorfu ugnala za vsega nekaj centimetrov.

"Za mano je fantastičen dan! Po kvalifikacijah sem začutila malce utrujenosti, a nato se je vse razpletlo po mojih željah. V finalu, v tistih zadnjih metrih, sem že začutila, da Arianna malce popušča. A kljub temu sem vedela, da je ona najmočnejša tekmica in ko je glavni napovedovalec ob progi po zvočniku povedal, da me pred zadnjim ovinkom napada prav ona, sem si rekla 'joj, tega ne zmorem, Arianna me bo prehitela'. A nato sem zbrala dovolj moči in nova zmaga je bila tu. To je to, kar me res vleče naprej! Zahvalila bi se rada trenerju Ivanu Hudaču, ki je verjel vame celo leto, čeprav je že marsikdo obupal, ter tudi ekipi, ki je res fenomenalna. Vsem res iskrena hvala! Res pa je, da bom jutri plačala davek današnje zmage, saj je bistveno težje, če odtečeš štiri teke na polno, za razliko od nekaterih tekmic danes, ki so kar kmalu izpadle," je po tekmi dejala Majdičeva, ki za vodilno Kowalczykowo v seštevku turneje zaostaja 39 sekund.

V moški konkurenci je zmagal Kanadčan Devon Kershaw pred Švicarjem Dariom Cologno, ki je zadržal vodstvo v seštevku turneje, tretji je bil Norvežan Petter Northug. V četrtek sledi v Dobiaccu zasledovalna tekma v prosti tehniki.

Izidi:

- ženske:
1. Petra Majdič (Slo)
2. Arianna Follis (Ita)
3. Magda Genuin (Ita)
4. Laure Barthelemy (Fra)
5. Kikkan Randall (ZDA)
6. Britta Norgren Johansson (Šve)
...
9. Vesna Fabjan (Slo)

- skupno Tour de Ski (po 5. tekmi od 8):
1. Justyna Kowalczyk (Pol) 1:05:08,0
2. Petra Majdič (Slo) + 39,1
3. Charlotte Kalla (Šve) 1:08,8
4. Arianna Follis (Ita) 1:09,5
5. Marianna Longa (Ita) 1:13,8
...
42. Vesna Fabjan (Slo) 7:25,3

- moški:
1. Devon Kershaw (Kan)
2. Dario Cologna (Švi)
3. Petter Northug (Nor)
4. Marcus Hellner (Šve)
5. Simen Oestensen (Nor)
6. Jesper Modin (Šve)

- skupno Tour de Ski (po 5. tekmi od 8):
1. Dario Cologna (Švi) 1:39:53,0
2. Devon Kershaw (Kan) + 42,8
3. Marcus Hellner (Šve) 1:14,1
4. Petter Northug (Nor) 1:45,4
5. Aleksander Legkov (Rus) 1:55,3