Nastopila je tudi Vesna Fabjan, ki je tekmo končala na 52. mestu.

Petra Majdič je drugo etapo Tour de Skija končala na petem mestu. V smučino se je Majdičeva na zasledovalni preizkušnji pognala z osmega mesta s 24 sekundami zaostanka za vodilno Kowalczykovo. Na prvem merjenju vmesnega časa na 1,4 kilometra je prehitela tri tekmice in se prebila do petega mesta.

Kowalczykova je nato v ospredju tekla svoj tek, tudi na ostalih vmesnih časih prepričljivo vodila, medtem ko so se v ozadju dekleta borila za preostala mesta. Poldrugi kilometer pred ciljem je imela Poljakinja že pol minute naskoka, sledile so ji Saarinenova, Charlotte Kalla, Therese Johaug in tudi Majdičeva. Slednje iz tira ni vrgel niti padec sredi proge, ko je nekaj sekund bržkone izgubila. Na koncu je osvojila peto mesto in tako optimistično gleda na naslednje tekme.

"Leto 2011 smo začeli bistveno bolje kot leto 2010, tako da sama v tem vidim vsaj eno pozitivno stvar. Danes sem sicer pokazala predstavo, s katero bi bila lahko zadovoljna, a trener ni in to povsem upravičeno. V prvi polovici tekme smo suvereno zmanjševale zaostanek za Kowalczykovo, vse smo prikazale zelo lep tek. Takrat se je že meni zdelo čudno, kar neverjetno, da zelo dobro držim pozicijo in se znajdem med tekmovalkami. Nato pa se je začelo. V spustu sem prvič sama naredila napako, ker sem gledala pet do deset metrov naprej, namesto da bi gledala pod noge. Tako sem izgubila ravnotežje in padla. Prva misel je bila samo, da ne ponovim Rogle in da me to ne vrže toliko iz ritma, da bi zgubila stik. Zato se je hitro začel boj, da pridem nazaj. Normalno je, da po takem padcu, ko se poskušaš vrniti, izgubiš nekaj dodatne energije, a potem so tudi punce postale veliko bolj agresivne, prihajalo je do veliko več fizičnih kontaktov. Glede na to, da vsi vemo, da ne slovim kot fizično preveč agresivna tekmovalka, so to vse izkoriščale proti meni. Na koncu mi je žal samo ciljne ravnine, ko je Johaugova skočila predme in sva se zapletli s smučmi ter tako izgubili stik s skupino, ki bi lahko prinesla stopničke. A glede na to, da je zaostanek za vodilno manjši, kot je bil v lanski sezoni, povsem optimistično gledam na vse skupaj za naprej," je po tekmi dejala Majdičeva.

"Po današnji tekmi dobro stvar vidim v tem, da je skupni zaostanek za vodilno tekmovalko manjši, kot je bil v prejšnjih letih. Na drugi strani je Petra danes naredila nekaj taktičnih napak, ki so jo stale boljše končne uvrstitve. A gremo tekmo po tekmo in upajmo, da bo jutri še bolje," pa je po tekmi dejal Ivan Hudač.

Prvih točk svetovnega pokala se je z 19. mestom veselila Barbara Jezeršek: "Glede na včerajšnjo tekmo, ko sem bila zelo blizu točk svetovnega pokala, sem si danes rekla, da grem še bolj sproščeno in brez pričakovanj v tekmo ter upam na najboljše. Punce okrog mene so že v prvem krogu vzele zelo hiter tempo, sama pa sem si rekla bolj počasi, proga je še dolga, tako da sem potem iz kroga v krog pridobivala."

V nedeljo bo na sporedu sprint v klasični tehniki v več kot 450 km oddaljenem Oberstdorfu.

Cologna prevzel vodstvo na Tour de Ski

Švicarski smučarski tekač Dario Cologna je z današnjo zmago na 15 kilometrov klasično prevzel vodstvo na novoletni turneji Tour de Ski. Drugo mesto je osvojil Kanadčan Devon Kershaw, tretji pa je bil Rus Aleksander Legkow. Slovenci na turneji ne nastopajo.