Za slovo od leta 2010 je v Tivoli prišla vodilna ekipa lige Ebel. Celovčani so po seriji 17 zmag nekoliko padli, a njihova zaloga točk je bila tolikšna, da so kljub nekaj slabšim predstavam obdržali mesto na vrhu lestvice. Ljubljančani so tako zmajem iz soseščine (tudi Celovčani imajo za simbol zmaja, le da v rdeči barvi) prepustili vlogo favorita.

KAC jo je v prvi tretjini tudi upravičil. Igra je bila sicer precej raztrgana, tudi zaradi strogega kriterija sodnika Thomasa Berenkerja, ki je domače na kazensko klop poslal štirikrat, goste pa trikrat. Nevarnejši in konkretnejši so bili rdeči z avstrijske Koroške, vratar Jan Chabera pa je svoje delo odlično opravljal. Klonil je šele v 12. minuti, potem ko so najprej Celovčani minuto igrali s prednostjo 5-3, nato pa izkoristili številčno prednost enega igralca. Pri domačih je najlepšo priložnost zapravil kapetan Žiga Pance, ko v zadnji minuti uvodne tretjine ni zadel z enega metra.

V drugi tretjini pa je bila podoba Olimpije povsem drugačna. Domači so prestavili v najvišjo prestavo in začeli oblegati vratarja Reneja Swetteja, pa čeprav so imeli na ledu igralca manj. Najprej je zgrešil Žiga Pance, nato pa je Hughes natančno podal izza vrat, pred njimi pa je bil na pravem mestu Petr Šachl in poskrbel za izenačenje. Nalet zeleno-belih pa se je nadaljeval. Ob prednosti igralca več je najprej zapretil Matt Higgins, nato pa je bil v glavni vlogi Damjan Dervarič. Njegov prvi strel je šel mimo gola, drugi pa v prečko, plošček pa se je odbil nazaj v polje. A igralci in gledalci so bili prepričani, da je zadetek bil, kar je nato sodnik tudi potrdil po ogledu posnetka. Aleš Mušič je imel nato še lepo priložnost za vodstvo s 3:1, vendar je bil za las nenatančen. Na polovici tekme so pobudo počasi spet prevzeli Celovčani. Chabera je prejel drugi zadetek pred koncem tretjine, potem ko so njegovi soigralci v obrambi izgubili plošček, Manuel Geier pa je prišel do neoviranega strela.

V zadnji tretjini je ritem padel, boljši pa so bili domači. Vendar tudi neučinkoviti, saj so imeli štirikrat igralca več na ledu, večkrat spravili na kolena obrambo tekmecev, Swette pa ni klonil. Vseeno se je obračun z vodilno ekipo končal srečno za domače: ob izteku tekme so, takrat ob izenačenih močeh, le zadeli v polno, potem ko je najprej Swette ubranil strel Hughesu, Higgins pa je odbitek pospravil za njegov hrbet. V zadnjih minutah so Celovčani poskušali tudi brez vratarja izsiliti podaljšek, a so domači zdržali in se veselili dveh pomembnih točk v boju za končnico.

V napornem in zgoščenem ritmu lige Ebel bodo imeli hokejisti prosto le Silvestrovo: že 1. januarja pa ljubitelje hokeja v Sloveniji čaka nov posladek, večni derbi na Jesenicah.