V nedeljo ste po skorajda treh letih zmagali v Gradcu, ki je za Olimpijo eno najtežjih prizorišč v ligi EBEL.

Odigrali smo zelo dobro tekmo, na gostovanjih celo eno najboljših v zadnjih letih. Lepo smo držali vodstvo v svojih rokah. Po prejetem prvem zadetku smo se v drugi polovici dvoboja potegnili v obrambo, vratar Jan Chabera je bil odličen in na koncu smo zasluženo slavili.

Pred tednom dni ste doživeli polom v Linzu (0:7), zato je bila zmaga v Gradcu še toliko večje presenečenje. Kako lahko moštvo v tako kratkem obdobju pokaže povsem različna obraza?

To se zgodi. V Linzu smo imeli v prvih petnajstih minutah cel kup lepih priložnosti, a plošček ni želel v mrežo, ravno nasprotno pa se je godilo linškim igralcem. Dali so štiri zadetke in nas praktično že v prvi tretjini pokopali. V Gradcu je bila zgodba drugačna. V polju smo igrali podobno kot v Linzu, a s to razliko, da smo zadeli z igralcem manj, pridobili samozavest in bilo je lažje. Vsaka tekma je sicer poglavje zase. Enkrat zmagaš s 7:0, že prihodnji krog pa lahko zgubiš z enakim izidom. Liga je zanimiva ravno zaradi tega, ker lahko vsak premaga vsakogar.

Po 30 krogih imate 29 točk. Ob takem nadaljevanju vam končnica glede na prakso iz preteklih sezon ne bi smela uiti.

Niti se ne oziramo na statistiko, koliko točk smo zbrali lani ali predlani. Pogled na lestvico razkriva, da je od petega do devetega mesta minimalna razlika dveh točk. Prihodnje štiri tekme bodo za našo ekipo zagotovo zelo pomembne. Če bi nam uspelo osvojiti poln izkupiček, bi se lahko odcepili od zadnjih mest, kar je naš cilj in velika želja.

Paket domačih tekem začenjate danes z Beljakom, pojutrišnjem bo v Tivoliju gostoval KAC, obema pa v zadnjem času ne gre najboljše...

To je za nas velika priložnost. Doma je treba zmagovati. Nazadnje proti Salzburgu smo imeli nekaj smole, a smo še pravočasno uspeli izenačiti in pobrali veliko točko. Če bomo ponovili nedeljsko tekmo, se nam ni treba nikogar bati.