Sicer pa bo prvi delovni dan v novem letu ključen za omenjeno telekomunikacijsko družbo s sedežem v Mariboru, saj je tamkajšnje okrožno sodišče odločanje o predlogu Telekoma Slovenije za začetek stečajnega postopka v T-2 pred časom preložilo na 3. januar. V tem času je sodišče imenovalo začasno upraviteljico Mileno Sisinger, ki v zaščito upnikov nadzoruje poslovanje podjetja, so potrdili v T-2.

Kot so še pojasnili, so prepričani, da razlogov za stečaj družbe ni. V skladu s postopkom pa bo poslovodstvo družbe do roka, ki ga je za odločanje določilo sodišče, pripravilo in izpeljalo potrebne postopke za odpravo razlogov za insolventnost družbe.

Med možnostmi, ki jih je nedavno omenjal časnik Finance, naj bi uprava podjetja predlagala 120-milijonsko dokapitalizacijo, ki pa je glede na še slabše stanje njihovega največjega lastnika, družbe Zvon Ena Holding, najverjetneje nerealna. Druga pot je prepričevanje upnikov za odlog poplačila dolgov, a ničesar od tega v T-2 niso potrdili.

"V podjetju bomo rešitev oblikovali v soglasju lastnikov in upnikov podjetja. Možnih rešitev je več, v interesu vseh pa je, da bi bila rešitev učinkovita in bi zagotovila dolgoročno uspešno poslovanje družbe," odgovarjajo v podjetju in poudarjajo, da bi bil stečaj najslabša rešitev tako za podjetje kot tudi za njegove upnike.

Ob tem v T-2 posebej poudarjajo, da razlogov za skrb strank ni. Njihove storitve delujejo in bodo tudi v prihodnje, ob predpostavki, da se bodo načrti izšli, pa jih v letu 2011 zagotovo čaka nadgradnja in razširitev ponudbe, so še pojasnili v omenjeni družbi.