"Sprememba cen predstavlja uskladitev cen naših storitev z rastjo stroškov. Gre za korekcijo cen, pri čemer je bilo naše osnovno vodilo ohraniti cenovno konkurenčno pozicijo na trgu," so zapisali v sporočilu za javnost. Ob tem dodajajo, da je bil pritisk zunanjih stroškov višji, kot ga odraža dvig cen, vendar so se v skladu z obstoječo cenovno politiko odločili, da del višjih stroškov rešujejo tudi z iskanjem notranjih rezerv.

S 1. januarjem bodo uskladili cene klicev v druga omrežja ter dvignili cene dodatnih shem TV programov. Cene osnovnih paketov praviloma ostajajo nespremenjene, spremeni se le cena paketov T3, ki že vključujejo programsko shemo z največ TV programi. Spremenili pa so tudi cenovno politiko v mobilnem segmentu in poenotili ceno osnovnih dostopov do interneta.

Zrimšek: ostajamo konkurenčni

Vodja trženja in prodaje v T-2 Jože Zrimšek pravi, da kljub temu ostajajo konkurenčni v vseh cenovnih segmentih, zato večjih sprememb pri strankah ne pričakujejo. Naročniki T-2 bodo tudi po spremembi cen lahko brezplačno telefonirali znotraj T-2 omrežja. Stroški klica se obračunavajo na osnovi sekundnega intervala, pri čemer so cene enake za klice tako iz fiksnega kot tudi mobilnega T-2 omrežja.

Klici v omrežja Amis, Tuš Mobil in Softnet se bodo z januarjem pocenili, dražji pa bodo klici v omrežja Mega M, Intel, Novatel, Simobil, Telekom in Mobitel.

Zaradi višjih cen programskih pravic, se bosta spremenili ceni ponudb dodatnih televizijskih programov. Tako bo programska shema M, ki vključuje 80 programov, dražja za en evro, programska shema L, ki vključuje preko 190 programov in nabor HD programov, pa za dva evra. Prav zaradi programske sheme L bo višja cena tudi paketov T3. Cene ostalih paketov ostajajo nespremenjene. Z januarjem bo začela veljati tudi poenotena cena osnovnega dostopa do interneta, spremenili so tudi ponudbo mobilnih storitev. Vse napovedi višjih cen so objavljene na spletnih straneh www.t-2.net.